Борис Ґудзяк отримає нагороду Університету Нотр-Дам

5019 0
Раніше цю нагороду отримували президент США Джиммі Картер та його дружина Розалін, Мати Тереза, північноірландський політик Джон Г’юм, а також засновник спільноти «Лярш-Ковчег» Жан Ваньє.

Президент Українського католицького університету, архиєпископ УГКЦ Борис Ґудзяк став лауреатом нагороди американського католицького Університету Нотр-Дам (Notre Dame Award). Урочиста церемонія її вручення відбудеться у Львові 29 червня. Про це під час прес-зустрічі розповіли журналістам представники університету, повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.

Борис Ґудзяк стане першим українцем, що отримає цю нагороду. Її присуджують «чоловікам та жінкам, життя та вчинки яких є свідченням відданості ідеалам, яким служить Університет: віра, пізнання, освіта, справедливість, суспільне служіння, турбота про нужденних осіб».

За словами віце-президента Університету Нотр-Дам Пола Брауна, Борису Ґудзяку вирішили присудити нагороду, зокрема, за його вклад у становлення Українського католицького університету, у тому числі у радянські часи.

Читайте також: Як створити таїнство, а не корпорацію. Борис Ґудзяк про великі ідеї

Раніше лауреатами нагороди були президент США Джиммі Картер та його дружина Розалін, Мати Тереза, північноірландський політик Джон Г’юм, архиєпископ Сараєво кардинал Вінко Пуліч, засновник спільноти «Лярш-Ковчег» Жан Веньє, а також спільнота мексиканських матерів, які організовували пошуки зниклих безвісти близьких та рідних внаслідок кримінального насильства та бездіяльності держави.

Довідка.

Університет Нотр-Дам — американський католицький приватний університет, заснований у 1842 році французьким священиком Едвардом Соріном. Розташований у місті Саут-Бенд, що в штаті Індіана. В університеті навчається приблизно 10 тисяч студентів. Він входить у двадцятку найкращих вишів США, а також займає передові позиції в галузі досліджень та стипендій. Співпрацює з Українським католицьким університетом з 2005 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!