24 млн хворих на Covid-19 у світі та відправка бойовиків ОРДЛО в Білорусь. Головне за минулу добу

1944 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.

Covid-19 – Головне. Кабінет міністрів пропонує продовжити карантин в Україні до 1 листопада через велику кількість інфікованих коронавірусом людей, яких виявляють щодня. 

Кабмін також розробляє регламент заборони на в’їзд в Україну іноземних громадян з країн, що потрапляють у червону зону епідемії, терміном у 30 днів.

Читайте також: Не намагайтеся «проскочити» на теплому чаї з лимоном, або Мій досвід хвороби на Covid-19

МОЗ оновило правила, щодо організації навчального процесу в закладах освіти. Зокрема, у випадку підтвердження Covid-19 у когось із учнів, весь клас повинен піти на самоізоляцію. Серед інших правил: Для учнів 1-4 класів у школах не потрібні маски та распіратори; В регіонах з помаранчевим рівнем епіднебезпеки, педагогам рекомендовано використовувати захисні щитки; Антисептики повинні знаходитися у закладі тільки на вході, в подальшому учні та вчителі повинні ретельно мити руки після кожного уроку.

У МОЗ також заявили, що учні 4-9 класів мають пройти повноцінні медичні огляди у різних фахівців. Решта учнів можуть отримати заключення у сімейних лікарів.

26 серпня число випадків коронавірусу у світі досягло 24 мільйонів. За цей час від ускладнень захворювання померли 822 тис. осіб. Змогли вилікуватись 16,5 млн хворих. За останню добу у світі виявили майже 240 тис. нових випадків зараження. З них майже 67 тис. в Індії, 47 тис. – у Бразилії та 39 тис. у США. Тоді ж померли 5 809 хворих.

Про 23 мільйони випадків зараження повідомлялось 22 серпня.

Читайте також: У дитячій лікарні Львова рятують 10-місячну дитину, яка випала з балкона

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 136 осіб (142 – напередодні). Разом 13 389. Одужало – 3 871 (плюс 74), померло – 364 (6 – за добу).

Лабораторні центри провели 564 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 104.

У Львівській області є госпіталізованими 1 403 пацієнти, лікарні першої хвилі заповнені на 90%, другої – від 20% до 30%. Загальний відсоток наповненості лікарень становить 53%.

В Україні Covid-19 виявлено у 1 799 осіб (1 799 за попередню добу). Загальна кількість 108 415 пацієнтів. Одужало – 52 870 (плюс 346), померло – 2 318 особи (плюс 25).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 13 389 (деталі – дивися вище), далі Київ – 12 153 осіб (плюс 130), Чернівецька – 9 371 (+ 204) та Рівненська – 8 644 (+ 85 осіб) області.

Найбільше нових випадків за добу виявили: у Чернівецькій – 204, Івано-Франківській – 179, Харківській – 173, Тернопільській – 158, у Львівській – 136 областях та у Києві – 130.

Мінімальна зарплата – Об’їзна дорога – «Пакунок малюка». Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт, який передбачає, зокрема, збільшення мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень з 1 вересня 2020 року.

Читайте також: В Україні оголосили конкурс на найкращий ескіз великого Державного Герба

Також Рада схвалила залучення 500 млн євро кредиту від Європейського інвестиційного банку на дорожні проєкти, серед яких – Львівська об’їзна дорога та ремонт траси Київ-Одеса.

72 народних депутати подали законопроєкт, який забороняє видавати «пакунки малюка» породіллям у грошовому еквіваленті замість натурального.

Протести в Білорусі. Громадські активісти зі «Східної правозахисної групи» стверджують, що з непідконтрольних Києву районів Донбасу йде відправка бойовиків у Білорусь для допомоги режиму Лукашенка. Пропонують 30 тис. рублів (400 доларів у перерахунку) + добові та витрати на відрядження

Тисячі людей учергове вийшли на акцію протесту на площу Незалежності у Мінську. Причиною акції стало святкування неофіційного Дня незалежності Білорусі (25 серпня 1991 року було ухвалено декларацію про державний суверенітет).

Верховний суд Білорусі відмовив трьом екскандидатам у президенти в задоволенні скарг за результатами виборів. Двоє членів створеної опозицією Координаційної ради засуджені до 10 діб адмінарешту. Зокрема, довірена особа кандидата в президенти Тихановської Ольга Ковалькова та голова страйкому Мінського тракторного заводу Сергій Дилевський.

Читайте також: Передайте за проїзд. Як виглядав громадський транспорт Львова у різні роки

РПЦ відправила у відставку главу Білоруської православної церкви митрополита Павла. Після виборів митрополит привітав в.о.президента Лукашенка з перемогою. Однак пізніше він попросив вибачення за це і «закликав до молитовної підтримки незаконно затриманих і скривджених».

Список посадовців режиму Лукашенка, до яких застосують санкції ЄС, мають затвердити наступного тижня; самого Лукашенка у ньому немає.

Зеленський – Путін – Байден. Президент Зеленський розповів, що у нього є прямий діалог з президентом РФ Путіним у необхідні для цього моменти. Він сподівається завершити війну ще в цьому році.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала зі сторони бойовиків ОРДЛО шість порушень режиму припинення вогню 24 серпня. В ОБСЄ також вкотре нагадали, що бойовики перешкоджають їх свободі пересування.

Читайте також: У Львові будівельники пошкодили понад 100-річну скульптуру леву

Кандидат від Демократичної партії у президенти США Джо Байден обіцяє сприяти тому, щоб Україна отримала летальне озброєння, у разі його перемоги на виборах.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!