Львів'ян закликають ставати донорами для поранених захисників і хворих громадян

1159 0
Найбільше потребують крові з резусом «–».
ФОТО: BLOGEMIA.COM

ФОТО: BLOGEMIA.COM

Львівський обласний центр служби крові закликає львів’ян активно зголошуватися та ставати донорами, оскільки є потреба у всіх групах крові, особливо з резусом «». Кров приймають у робочі дні з 8:30 по 13:00 за адресою: вул. Пекарська, 65. 

«Сподіваємося на активність донорів усіх груп крові. Найбільше потребуємо крові з резусом «». Для тих, хто здаватиме кров вперше, нагадую, що на процедуру слід приходити здоровим. Важливий  критерій – відсутність хронічних захворювань. Рекомендована вага людини, яка може поділитися власною кров’ю має бути не менше ніж 60 кг, вік донорів від 18 до 60 років»,  цитує директора обласного Центру служби крові Ярослава Дяківа пресслужба ЛОР.

Читайте також: У Львові шукають донорів крові у резерв. Як підготуватись і долучитись

Колектив комунального підприємства Львівської обласної ради «Львівський обласний центр служби крові» за добу може прийняти кров у 60-70 донорів. Кров потрібна для поповнення запасів та забезпечення потреб медичних закладів. Донорам слід мати з собою паспорт та ідентифікаційний код.

Нагадаємо, що донором може бути кожен дієздатний українець віком від 18 років з вагою не менше 50 кг (інакше забір крові може бути небезпечним для здоров'я). Детальніше про те, хто може бути донором і як до цього підготуватися, можна прочитати тут.

Ольга Коваль

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!