Браму на Личаківському кладовищі відремонтують за 710 тисяч грн

3887 0
На вихідних нетверезий водій в'їхав у цю браму, після чого на ній з'явилися тріщини.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Попередня вартість для відновлення брами на Личаківському кладовищі, яку пошкодило внаслідок ДТП, становить 710 тисяч гривень. 

Джерело: пресслужба ЛМР

«Удар був такої сили, що зрушив усі кам’яні блоки. Тож для проведення ремонтно-реставраційних робіт майже 2/3 брами доведеться демонтувати до основи, тріснуті блоки замінити на нові, а тоді знову зібрати всі елементи», – зазначила керівниця управління охорони історичного середовища Маріанна Мороз. 

Вона додає, що водій, який пошкодив браму, має оплатити усі ремонтні роботи. Дирекція ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» передала правоохоронцям відповідні матеріали з камер відеоспостереження. Також поліцейським нададуть попередній кошторис на виконання робіт.

Нагадаємо, що в ніч на 15 січня нетверезий водій, віком 27 років, в’їхав в одну з двох головних брам Личаківського кладовища – з боку вул. Шімзерів. Конструкція змістилась орієнтовно на 10 см та вкрилась тріщинами.

Читайте також: П’яний львів’янин на BMW в’їхав у браму Личаківського кладовища

Браму збудували у 1901 році в неоготичному стилі. Востаннє реставраційні роботи проводили у 2015 році.

Христина Яким

Фото: Твоє місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!