Бронза львівського каратиста в Токіо, справа роти ТОР і відкриття сезону в Звенигороді. Головне

969 0
Коротко розповідаємо про головні новини минулої доби і ночі у Львові й на Львівщині.

Справа інспекторів роти ТОР. Патрульні поліцейські, яким присудили 8 років в'язниці через смерть юнака із наркотиками, подаватимуть апеляцію на це рішення. Наразі поліцейські патрульні продовжують нести службу та виконувати свої службові обов'язки, їх не відсторонено.

У пресслужбі поліції Львівської області кажуть, що поліцейські в той день виконували свої службові обов’язки, відповідно до вимог чинного законодавства та нормативно-правових документів. Тому там не згодні з таким рішенням суду.

Читайте також: «Він теж буває різний». Дослідник розповідає про іслам, якого ми не знаємо

Олімпійська бронза для львівського спортсмена. Каратист Станіслав Горуна поступився у півфіналі олімпійського турніру з карате (чоловіче куміте до 75 кг) першому номеру олімпійського рейтингу, італійцеві Луїджі Буза і здобув бронзову медаль Олімпіади-2020.

Поєдинок закінчився з рахунком 3:0 на користь італійця. 

Водночас львівська гімнастка Христина Погранична вийшла у фінал в індивідуальному багатоборстві на Олімпійських іграх у Токіо. Із десятого місця у кваліфікації змагань з художньої гімнастики вона пробилася у фінал, обійшовши на 0.3 бали японку Суміре Кіта, котра стала одинадцятою.

Читайте також: У Львові хочуть розширити музей Соломії Крушельницької

Оренда стадіону «Україна». У Львові для передачі в оренду стадіону «Україна» виставили на аукціон футбольне поле з трибунами разом з будівлями та спорудами загальною площею 4360, 4 м². Стадіон планують віддати в оренду на 10 років. Аукціон проводять вже вдруге. Першого разу стадіон виставили за стартовою ціною 237 075 грн/міс, але торги не відбулися.

Отруєння грибами. До лікарні на Львівщині потрапили троє людей. Медики встановили попередній діагноз – отруєння грибами. Йдеться про мешканців села Карпатське Самбірського району 1960, 1988 та 1996 року народження. Усі потерпілі у реанімації у стані середнього ступеня важкості. Поки не відомо жодних деталей та обставин отруєння, наразі лікарі це встановлюють. Як уникнути отруєння грибами, читайте за посиланням

Читайте такожУ поліції відкрили кримінальне провадження через знищення пам’ятки археології в Звенигороді

Біля Львова відкривають середньовічне місто. Проотягом трьох днів відбуватиметься відкриття туристичного сезону в історичному музеї «Древній Звенигород», що на Львівщині. Заповідник презентує оновлений музей. Усі охочі зможуть долучитися до концертів, квестів, ярмарків та інших подій, що підготували організатори.

Музей розташований за 20 км від Львова, у селі Звенигород (Давидівська ОТГ). У часи середньовіччя – в XI-ХІІІ ст. – там була одна з перших княжих столиць українського Прикарпаття.

Гарних вам вихідних!

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!