Бригада львівських медиків допомогла транспортувати до кордону важкопораненого юнака з Маріуполя

4962 0
16-річний Іван пройде тривале лікування і реабілітацію у США.
Фото: Ірина Микичак

Фото: Ірина Микичак

Українських дітей з важкими пораненнями, отриманими у війні росії з Україною допомагають рятувати провідні клініки світу. Зокрема, на лікування у США вдалося доправити 16-річного Івана, який отримав важке поранення у Маріуполі під час ракетно-бомбового удару рашистів. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

Читайте також: росіяни возили з собою мобільні крематорії, щоб приховувати воєнні злочини

Іван спочатку потрапив до реанімації Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні, де кілька днів отримував інтенсивну терапію. Далі до кордону хлопця транспортували бригади обласних центрів Дніпропетровського, Вінницького і Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги. Після цього естафету підхопили польські колеги служби медичного рятівників. У 5-му військовому медичному шпиталі в Кракові (Польща) стабілізували стан дитини і підготували до  перельоту в США.

12 квітня спеціальний медборт з летовища Баліце доставив хлопця в супроводі мами Майї на тривале лікування і реабілітацію до США.

Нагадаємо, що лікарі Першого ТМО врятували та жінку та її 10-місячну доньку, які отримали осколкові поранення під час евакуації зі свого села на Київщині. Авто обстріляли під Гостомелем. З шести пасажирів вдалося вижити лише трьом: Лесі та двом діткам. Троє друзів загинули на місці. Леся ледь встигла вибратися з палаючої автівки і дістати звідти свою малечу та 3-річного сина подруги. У неї – вогнепальне поранення кисті руки, у 10-місячної Кіри – три осколки у ніжці, хлопчик не постраждав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!