Британія готова допомогти з розмінуванням українських портів, – Джонсон

1136 0
Британський уряд також розглядає варіанти надання гарантій суднам, які будуть готові вивозити зерно.
Фото: Кореспондент

Фото: Кореспондент

Велика Британія готова допомогти в операціях з розмінування узбережжя України та розглядає можливість надання страховки судам, які вивозитимуть зерно з портів України. Про це повідомив прем’єр Сполученого Королівства Борис Джонсон, передає Громадське.

«Треба зробити велику роботу. Ми працюємо з турками та іншими європейськими друзями й союзниками, щоб подивитися, що ми можемо зробити», – сказав він.

Читайте також: Джонсон закликав готуватися до тривалої війни та назвав чотири кроки для перемоги України

Він зазначив, що британський уряд також розглядає варіанти надання гарантій суднам, які будуть готові вивозити зерно.

«Що Велика Британія може запропонувати насамперед, то це досвід у галузі морського страхування та великий досвід у переміщенні товарів, скажімо так, через спірні райони моря», – додав він.

На запитання, чи готова Велика Британія допомогти Україні розмінувати цей район, Джонсон сказав: «Так, я не хочу вдаватися до технічних чи військових подробиць, але ви можете зрозуміти це з того, що ми вже зробили, поставивши обладнання українцям, щоб допомогти себе захистити. Ми працюємо також із ними технічно, щоб допомогти розмінувати Одесу».

Читайте також: Американська собака-робот допоможе розміновувати території поблизу Києва

Нагадаємо, 17 червня Борис Джонсон вдруге приїхав до Києва, та обговорив з Володимиром Зеленським необхідність постачання важкої зброї та систем ППО, економічну підтримку України, посилення санкційного тиску на росію, зокрема, пропозиції міжнародної групи Макфола-Єрмака, а також гарантії безпеки для України та необхідність компенсації росією завданих збитків нашій державі. Раніше він також відвідував Київ 9 квітня. Тоді він представив президенту Володимиру Зеленському пропозиції щодо посилення фінансової та військової допомоги.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!