Британія надасть Україні понад 20 далекобійних самохідних гаубиць M109

921 0
Союзники починають надавати Україні артилерійські та ракетні системи великої дальності, які дадуть змогу здобути перевагу над окупантами.
Фото: commons.wikimedia.org

Фото: commons.wikimedia.org

Британія закупила та відремонтувала понад 20 далекобійних самохідних гаубиць M109, які відправить в Україну. Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес після зустрічі міністрів країн НАТО у Брюсселі, передає Укрінформ.

«Ми розгортаємо понад двадцять 155-міліметрових самохідних гаубиць, які закупили на світовому ринку. Ми їх відремонтували, і вони починають надходити. Вони мають значно більшу дальність дії, ніж 152-міліметрові», ​​— сказав Воллес.

Читайте також: Франція поставить Україні шість самохідних артилерійських установок Сaesar

Він додав, що рф перевершує Україну з точки зору артилерійського вогню у співвідношенні 20 до 1 в деяких районах. Однак, за його словами, союзники починають надавати Україні артилерійські та ракетні системи великої дальності, які дадуть змогу її силам здобути перевагу.

Читайте також: США нададуть Україні новий пакет військової допомоги на один мільярд доларів

Нагадаємо, 15 червня у Брюсселі під егідою США відбулася третя зустріч Контактної групи з оборони України. У заході взяли участь майже 50 країн, включаючи країни НАТО та глобальних партнерів Альянсу, які погодили невідкладні заходи із військової допомоги Україні у боротьбі проти російської агресії.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!