росія перекинула до білорусі частину сил, а Бахмут залишається гарячою точкою, – розвідка

790 0
Останні дві доби активні бойові дії зосереджені переважно довкола Бахмута і в районі Сватового.
Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко і президент росії володимир путін

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко і президент росії володимир путін

За припущеннями британської розвідки, росія нещодавно перекинула до білорусі частину підрозділів, які входять до складу 1-ї гвардійської танкової армії. Про це йдеться в огляді Міноборони Британії про війну в Україні за 27 грудня.

Джерело: Європейська правда

«Елементи 1-ї російської гвардійської танкової армії, ймовірно, були серед російських сил, які нещодавно перекинули до білорусі. Це формування, напевно, проходило навчання перед розгортанням. Малоймовірно, що у нього є підрозділи підтримки, необхідні для приведення у бойову готовність», – пояснили там.

Читайте також: «Ризик провокацій є завжди». Яка ситуація на кордоні з білоруссю і чому вони перекидають техніку 

В огляді розповідають також, що останні дві доби активні бойові дії зосереджені переважно довкола Бахмута і в районі Сватового.

«росія продовжує часті дрібні атаки, але з рук в руки переходила дуже незначна територія», – додали у повідомленні. 

Нагадаємо, як казав голова Українського центру безпеки та співпраці, радник міністра оборони України Сергій Кузан у коментарі Tvoemisto.tv, на території білорусі зараз немає ударного угруповання, яке може загрожувати Україні, проте завжди є ризик з боку диверсійно-розвідувальних груп і влаштування провокацій на білорусько-українському кордоні.

Софіко Векуа
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!