«Союзницькі війська» у білорусі не є серйозною загрозою, – розвідка

804 0
Білорусь зіграла ключову роль у російському наступі на Київ у лютому 2022 року.
Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко і президент росії володимир путін

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко і президент росії володимир путін

За оцінками британської розвідки, присутні у білорусі російські та білоруські військові на цей час не є силою, яка може становити серйозну загрозу для України з півночі. Про це йдеться в огляді Міноборони Британії про війну в Україні за 15 грудня. 

Джерело: Європейська правда

13 грудня білорусь почала термінову перевірку боєготовності своїх сил. Навчання, наскільки відомо, проходять на північному заході, далеко від кордонів України. Також відомо про перекидання до білорусі нових груп мобілізованих росіян, на тлі чого почали з’являтися припущення про підготовку нового наступу на Україну з півночі. 

Читайте також: ЗСУ уразили два пункти управління та вісім районів зосередження ворога, – Генштаб

«Білорусь зіграла ключову роль у російському наступі на Київ у лютому 2022 року. Втім, білоруські та російські підрозділи, які зараз задіяні у навчаннях, навряд чи становлять достатню силу для того, щоби здійснювати успішний новий наступ на півночі України», – зазначають у розвідці. 

Нагадаємо, загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 15 грудня орієнтовно становлять 96 590 військових. Так, за минулу добу Збройні Сили України ліквідували ще 590 окупантів.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!