Британці вчать українців користуватись броньованими машинами, які передадуть Києву

1710 0
Велика Британія та інші західні країни почали постачати Києву стандартну зброю НАТО, яка потребує коротких періодів навчання.
Фото з "Української Правди". Британська броньована машина Mastiff

Фото з "Української Правди". Британська броньована машина Mastiff

Десятки українських солдатів у Великій Британії учаться керувати 120 британськими броньованими машинами, перш ніж повернутися з ними для участі у війні проти Росії. Про це повідомив прем'єр Британії Борис Джонсон під час своєї поїздки в Індію, його цитує The Guardian.

Також Борис Джонсон додав, що британські військові навчають українських колег у Польщі, як користуватися зенітними ракетами.

«Можу сказати, що нині ми навчаємо українців у Польщі використанню засобів протиповітряної оборони, а у Великій Британії використанню бронетехніки», – зазначив він.

Він додав, що Велика Британія та інші західні країни почали постачати Києву стандартну зброю НАТО, яка потребує коротких періодів навчання.

Цього тижня Пентагон заявив, що навчить деяких українців використанню першої партії з 18 американських гаубиць «за межами країни», перш ніж цю зброю можна використовувати на полі бою.

Обидві заяви сигналізують про крок до більш активної участі Заходу у війні, який був зосереджений на постачанні зброї українським силам та застосуванні широких економічних санкцій проти Росії.

Нагадаємо, що під час візиту до Києва Борис Джонсон запропонував Україні військову допомогу у вигляді 120 броньованих машин та нових протикорабельних ракетних систем.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!