Політична реклама

БТІ не ліквідовують, - міністр юстиції

938 0
Міністр юстиції Олександр Лавринович запевняє, що бюро технічної інвентаризації ніхто не ліквідував. Просто у них забрали зайву функцію.

За його словами, чутки про ліквідацію БТІ пішли в зв’язку з введенням нової системи реєстрації нерухомого майна.

«Їх ніхто не ліквідовував. У них просто забрана невластива функція», — зазначив Лавринович, підкресливши, що БТІ продовжують займатися всіма питаннями, які стосуються технічної інвентаризації.

Нагадаємо, з 1 січня набув чинності новий порядок державної реєстрації нерухомості, повідомляє сайт Вкурсе.

Зокрема, в результаті нововведень після дарування чи купівлі-продажу нерухомого майна громадянам не доведеться звертатися до нотаріуса з проханням внести відповідну угоду до реєстру правочинів, а згодом, отримавши виписку з цього реєстру, звертатися в БТІ, щоб зареєструвати права на майно.

Тепер вони зможуть реєструвати права на нерухоме майно безпосередньо у нотаріуса, оскільки на них покладено функції державного реєстратора прав на нерухомість.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!