«Будемо громити». Арестович сказав, коли ЗСУ зможуть перейти у контрнаступ

4135 0
Українська армія зможе наступати з використанням західної зброї після кінця травня.
Фото/ Facebook assistantschool

Фото/ Facebook assistantschool

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович припустив, що українські війська будуть готові перейти до наступальних дій з використанням західної зброї після кінця травня. Про це він сказав в інтерв’ю Politeka Online, пише НВ.

Читайте також: «До 9 травня вони здохнуть». Арестович про імовірний сценарій війни в Україні

«Цього (контрнаступу ЗСУ — ред.) не треба чекати завтра. Це все кінець травня – середина червня, не раніше. Але це ж буде зовсім інша війна», – заявив Арестович.

З його слів, під час наступу Збройних Сил України росіяни стоятимуть у позиційній обороні, від Харкова до Херсона. Олексій Арестович додає, що в окупантів лише 90 тисяч військ, і, можливо, РФ вдасться зібрати в Білгородській та Курській областях 15-20 тисяч бійців.

«Це буде вже наш наступ. Ми будемо громити противника і виганятимемо його з нашої землі. Оце буде весело», – зауважив Арестович.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, з 24 лютого по 27 квітня російська армія втратила 22 400 військових та тисячі бойової техніки. 

26 квітня на авіаційній базі Рамштайн у Німеччині відбулася зустріч міністрів оборони 40 країн світу, на якій обговорювали подальшу військову допомогу Україні для перемоги у війні з росією. Міністерство оборони США створило Центр контролю військової допомоги Україні (ECCU), який займатиметься координацією та «оптимізацією постачання» озброєнь нашій країні з боку Сполучених Штатів та їхніх союзників.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!