Будівельна афера в Басівці біля Львова та прогноз погоди на 1 вересня. Головне

1388 0
Коротко розповідаємо про головні події минулої доби.
Фото: Mykite.com.ua

Фото: Mykite.com.ua

Будівельна афера біля Львова. На території села Басівка, яке офіційно належить до Сокільницької територіальної громади, будують ЖК Parkside на площі 87 га. Забудовник називає новий комплекс «сучасним європейським містечком у Львові та обіцяє «унікальну інфраструктуру»: 40 житлових будинків з крамничками, 2 школи, 12 дитсадків, 5 стадіонів, 2 лікарні, а ще 20 га скверів, озеро, водний парк, 12 тисяч наземних та підземних автостоянок і торгово-розважальний центр. Крім того, зі села Басівка до Львова мають запустити електричку. За словами чиновника ЛМР Любомира Зубача, все це – відвертий обман. Детальніше про це читайте в матеріалі.

Харчуватися по-новому. Із 1 вересня цього року в Україні мали запустити реформу шкільного харчування, проте у МОН дали школам час на перехідний період. Так, за новими стандартами діти почнуть харчуватися вже з наступного року. Які школи вже перейшли на нове харчування – дізнавайтеся за посиланням.

Читайте також: У Львові урочисто відкрили скульптуру Франца Ксавера Моцарта. Фото, відео

Смерть військового. На сході України загинув боєць 24-ОМБр імені Короля Данила Роман Задорожний. Військовий загинув поблизу Попасної. Йому було всього 27 років.

Нове виробництво на Львівщині. Компанія «Он Сайт Компані ЮЕЙ», засновником якої є данський інвестор «Scanvogn», планує розпочати у Городку виробництво біокабін та санітарних контейнерів. У Городоцькій громаді зазначають, що зі слів Андерса Хорнебо, компанія хоче розпочати діяльність у листопаді 2021 року на базі виробничо-складського приміщення ПП «Тектум-Буд». Готову продукцію експортуватимуть до Німеччини. До виробництва можуть залучити від 40 до 100 працівників.

У львівському ліцеї №75 імені Лесі Українці, що на вул. Караджича, 7, демонтували пам’ятний знак відомій поетесі, який встановили лиш нещодавно – до 150-річчя від її народження. У міській раді помітили розбіжності з ескізом пам’ятного знаку з уже встановленим, а також його монтаж не погодили на львівському виконкомі.

Читайте також: Вловити літо. Як зміна клімату впливає на погоду у Львові

Італія змінює правила вїзду до країни. Вакцинованим туристам дозволили в'їзд до Італії без обов'язкової п'ятиденної самоізоляції. Відповідні зміни діють для країн категорії D, куди входить і Україна. Так, від самоізоляції звільняють українців, які мають негативний результат ПЛР-тесту або тесту на антиген і «зелений» сертифікат (Green Pass) європейського зразка про завершення повного курсу вакцинації однією із затверджених Європейським агентством з лікарських засобів вакциною (Pfizer, Johnson and Johnson, Moderna, AstraZeneca).

Погода 1 вересня. У День знань у Львові буде хмарно, дощитиме та збережеться не надто тепла погода. На більшості території – хмарно, дощі, грози, а подекуди навіть град. Вітер буде північно-західний, 9-14 м/с, а місцями 15-20 м/с. Місцями вітер буде поривчастий, який то згущуватиме, то розганятиме хмари.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!