Політична реклама

Будівельники пройшли шосту частину Бескидського тунелю

1573 0
Роботи з будівництва Бескидського тунелю ведуться цілодобово. На 16 червня будівельники пройшли 290 м тунелю з загальної довжини 1764 м. Наразі, через якість породи, швидкість проходки досягає 3 метри на добу. Завершити роботи із будівництва нового Бескидського тунелю, який суттєво збільшить транзитні можливості України у напрямку Європи, заплановано на перший квартал 2017 року.
Фото: wikimapia.org

Фото: wikimapia.org

Про це tvoemisto.tv повідомили в головному управлінні колійного господарства Укрзалізниці.

Реконструкція колійного господарства станції Бескид дозволить збільшити швидкість руху потягів на цій станції та тунелем з 40 км/год до 70 км/год.

Нагадаємо, що на Львівщині та Закарпатті триває будівництво нового Бескидського тунелю, що дозволить суттєво збільшити транзитні можливості України із перевезення вантажів до Центральної та Західної Європи. Для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки цим маршрутом перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 60% транзитних вантажів у напрямку Західної і Центральної Європи.

Без будівництва нового Бескидського двоколійного тунелю транзитні вантажі можуть піти в обхід України – територією Польщі та Білорусі.

Бескидський тунель у Карпатах є єдиною одноколійною ділянкою V Критського Міжнародного транспортного коридору, який проходить територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та Росії. Це створює перешкоди для інтеграції транспортної мережі країни з європейською та повноцінного використання її транзитного потенціалу.

Будівництво Бескидського тунелю розраховане на 4 роки. Проект вже розроблений Будівельною асоціацією "Інтербудмонтаж - Україна". Тунель завдовжки 1 822 метри планується побудувати на відстані 30 метрів від старого, одноколійного, який за свою більше ніж 125-річну історію вже досяг аварійного стану.

Орієнтовна вартість будівництва становить 102,7 млн євро без урахування підготовчих робіт на підходах до тунелю, які Львівська залізниця здійснює за власні кошти. Там вже укладено три під'їзні шляхи, ведеться будівництво під'їзних автомобільних доріг.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!