Будівлю Промінвестбанку в центрі Львова продали за 5 млн доларів

11089 0
5-поверхова будівля є пам’яткою архітектури місцевого значення

Будівлю «Промінвестбанку» на розі проспекту Свободи та вулиці Гнатюка у Львові продали за 5 млн доларів. Про це повідомляє Zaxid.net.

Читайте також: Що має побачити кожен львів’янин. Будівля Празького банку

Згідно з реєстром нерухомості, 9 вересня київська нотаріуска Наталія Явдюк уклала угоду купівлі-продажу приміщень банку загальною площею 1996 кв. м. Новим власником будинку стало Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Лоудстар». А 13 вересня на цей будинок зареєстрували право власності.

У реєстрі не вказано, за скільки продали будинок, утім на сайті «Промінвестбанку» досі розміщене оголошення про його продаж за 125 млн грн, тобто за понад 5 млн доларів.

5-поверхова будівля є пам’яткою архітектури місцевого значення Із 2014 року, коли там перестав працювати «Промінвестбанк», будинок залишався порожнім.

Читайте також: У Львові колишній працівник спецслужб та банкір відкрив преміум-готель. Фото

Згідно з даними системи Youcontrol, кінцевими бенефіціарними власницями «Лоудстар» є киянки Катерина Закалюжна та Анна Лаєвська, власником крупного пакету акцій інвестиційного фонду є ТзОВ «Стар Білдінг». Анна Закалюжна є заступницею комерційного директора будівельної компанії «Інтергал-Буд». На початку жовтня Асоціацію «Підприємств будівельників «Інтергал-Буд» очолив Володимир Зубик, колишній член «Партії Регіонів».

У договорі про купівлю-продаж вказано, що від імені «Лоудстар» діє ТзОВ «Компанія управління активами "Крістал Ессет Менеджмент"». Її керівником є Валерій Кулаков, а засновником – Сергій Чумак. Валерій Кулаков свого часу був помічником та довіреною особою Володимира Зубика.

За неофіційною інформацією у будинку хочуть облаштувати готель. У приміщеннях ще з часів зведення банку збереглися вітражі, меблі, стилізовані сецесійні облаштування адміністративних приміщень. 

Довідка

Будинок філії Празького кредитного банку збудували у 1911 – 1912 рр. на розі вул. Гнатюка 2 та просп. Свободи 17 у стилі чеської сецесії. Його архітектором вважають чеха Матвія Блеха. Творчий замисел, план та конкурсний проект належать Владиславу Дердацькому та Вітольду Мінкевичу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!