Будівництво конгрес-холу в центрі міста і реконструкція озера на Панча. Головне за добу

905 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Головне про Covid-19. Уряд продовжив карантин, але послаблює обмеження. Відтепер не будуть здійснювати контроль через додаток «Вдома» по прибуттю з іншої країни. 

Зміна графіку роботи центрів вакцинації. Як повідомляють у департаметі охорони здоров'я Львівської ОДА, в області функціонуватиме шість центрів: у Львові, Дрогобичі, Трускавці, Стрию, Червонограді та Новояворівську. Графік зазнає змін лише у суботу. 

Читайте також: Відома дієтологиня і модель Мей Маск виступить на IT Arena 2021

Проведення заходів у приміщеннях дозволяється з 100% наповненням. Водночас, як уточнив Олександр Ткаченко, учасники та організатори заходів мають використовувати захисні маски або респіратори. Якщо всі присутні мають негативні результати тесту на Covid-19, який зроблений не більше, ніж за 72 години, чи документ повного курсу вакцинації – обмеження вище не застосовуються.

Без ПЛР-тесту і самоізоляції. Через перехід всіх областей України до «зеленої» зони Кабінет міністрів скасував вимогу про наявність ПЛР-тесту або самоізоляції по приїзду в країну. Це стосується також іноземців з правом постійного проживання в Україні.  

Читайте також: Їсти, пити, відпочивати. Як за літо укріпити імунітет

На озері на Панча вже провели основні бетонні роботи і формують дно. Озеро пересохло ще у 2016 році, а зараз тут проходить активна реконструкція. Роботи планують закінчити до кінця цього року за умови достатнього фінансування. 

Читайте також: «Леокарт їде до вас» або як у Львові працюватиме е-квиток

На території військового містечка № 7 на вулицях Городоцька, 40 та Т. Шевченка, 1, 3,6 планують звести конгрес-хол, музей, адмінбудівлю мерії і облаштувати один з найбільших паркінгів у місті. Міська рада підготувала проєкт ухвали, яка дасть старт передачі 8 га державної землі у комунальну власність.

Читайте також: На Львівщині збудують нову об’їзну дорогу навколо Запитова

На перехресті Чорновола – Під Дубом зрізали тополі задля розширення тротуару і проїзжджої частини. За проєктом, на цій територвї мають висадити нові насадження. 

Медики Львова залишаться без гелікоптера для аеромедичної евакуації, оскільки ДСНС забрала гелікоптер з Львівщини, а Нацполіція свій ще не передала. «Територію Львівської області гелікоптер покинув понад тиждень тому. Спочатку його тимчасово забрали на виконання завдань у міжнародних навчаннях на інший об’єкт, а згодом на проходження технічного обслуговування», керівник Львівського обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько.

Читайте також: Цієї суботи у центрі Львова стартує фермерський ярмарок

Понад 600 пішоходів - порушників оштрафували у Львові за останні два тижні. Штраф для пішоходів за порушення ПДР становить 255 грн.

Платний проїзд для учнів у Львові. Починаючи від сьогодні, 17 червня, і до кінця літніх канікул проїзд учнів у міських автобусах буде платний, оскільки під час літніх канікул учні оплачують за проїзд в повному обсязі. 

Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!