Будівництво крематорію у Львові опинилося під питанням

10080 0
Депутатська комісія не підтримала будівництво крематорію у Львові.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Комісія фінансів та планування бюджету не підтримала будівництво крематорію у Львові. Про це повідомив депутат ЛМР Руслан Кошулинський.

Читайте також: Яким буде крематорій у Львові. Деталі

«90% львів'ян є християнами, а в християнській традиції поховання немає обряду кремації», – пояснив Руслан Кошулинський.

За його словами, на комісію не надходило жодного звернення від українських церков про побудову крематорію.

На думку депутата, витрачати кошти з міського бюджету на побудову крематорію в умовах епідемії коронавірусу є нераціональним.

«Відтак, вважаємо будівництво крематорію у Львові недоцільним, адже на це немає запиту ані від населення, ані від представників духовенства», - підсумував Руслан Кошулинський.

Читайте також: Коли у Львові збудують крематорій. У місті майже не залишилося землі для поховань

Нагадаємо, що депутати виділили землю для міського крематорію на території Голосківського цвинтаря. Місто оголошуватиме всеукраїнський архітектурний конкурс на будівлю. Виготовити проєктно-кошторисну документацію планували до кінця цього року.

Сьогодні у місті є проблема із похованнями, місця на кладовищі залишилось щонайбільше на два роки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!