Коли у Львові стартує будівництво Меморіалу Небесної сотні

2517 1
Спорудження меморіалу планують завершити до кінця 2018 року.
Візуалізація ЛМР

Візуалізація ЛМР

Наступного року у центрі Львова має з’явитись Меморіал Небесної сотні. Нині вже є робочий проект меморіалу, розроблений детальний план території. Про це розповів керівник управління архітектури й урбаністики Львівської міської ради Юліан Чаплінський, повідомляє прес-служба ЛМР.

«На сесії у четвер міськрада винесе ухвалу стосовно готового проекту, у січні потрібно буде проголосувати за ще одну ухвалу, після чого навесні можна буде розпочати будівництво Меморіалу», – сказав він.

Читайте також: Як виглядатиме меморіал Небесної сотні у Львові. Візуалізація

Також він зазначив, що запланований термін закінчення будівнитва – кінець 2018 року.

«З весни ми готові розпочинати будівництво Меморіалу Небесної Сотні. Орієнтовний час будівництва – до кінця 2018 року, але ми будемо намагатися встановити Меморіал до чергової річниці Майдану», – сказав він.

Читайте також: «Активістський» меморіал Небесної Сотні на Сихові: чому архітектори проти

За його словами, діапазон вартості будівництва може бути дуже різним і це залежить від якості тих матеріалів, які будуть використані.

«Ми будемо старатися залучати і кошти меценатів, як це було з освітленням на площі Митній. Але наразі ми рухаємося лише у межах того, що міський і обласний бюджет мали б це співфінансувати. Очевидно, що цей Меморіал коштуватиме не менше 1 млн доларів», – резюмував він.

Нагадаємо, переможця конкурсу на кращий проект Меморіалу Небесної Стоні визначили у лютому цього року. В конкурсі взяли участь 25 ідей. Перше місце посів авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак.

Читайте також:
19 Грудня, 2017 22:51
Валєра Дуже підтримую. Радий, що прийняли правильне рішення
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!