У сквері в історичному ареалі Львова без погоджень будують кафе-бар

4095 0
Правоохоронці з’ясовуватимуть, як право власності на будівлю з’явилось швидше, ніж сама будівля.

На площі Ярослава Осмомисла у центрі Львова зводять будівлю. У міській раді запевняють, що жодних містобудівних норм і обмежень не видавали. За документами на право власності тут будують кафе-бар. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів в.о. начальника відділу землеустрою управління земельних ресурсів ЛМР Микола Лещук.

Читайте також: В ЛМР переконують, що дерева на Липинського, 27 не зрізали, а лише пересадили кілька туй

«Міська рада не приймала рішення стосовно надання цієї ділянки комусь в оренду чи у власність, не видавала вихідних даних на проєктування цього об’єкту, містобудівних умов і обмежень. У праві власності на будівлю йдеться, що це кафе-бар», – розповідає він.

Голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля у коментарі Тvoemisto.tv розповів, що не знає, що тут будують, але власники мають право власності на вже збудований об’єкт.

«Ведуть будівельні роботи, не знаємо, що саме там будують. Ми з’ясували, що є зареєстрована власність на об’єкт, який ще не збудували. Юристи опрацьовують інформацію, дані реєстру, і готують заяву у правоохоронні органи»,  – заявив Андрій Зозуля.

Читайте також: У міськраді Львова заявляють про незаконне будівництво на Науковій

Містяни обурюються забудові в історичній частині міста «Відсутній паспорт об'єкту і жодного дозволу на будівництво. Сквер знаходиться в історичному ареалі міста. Ще 8 вересня зробив звернення на гарячу лінію міста . 16 вересня зателефонували і просили відтермінувати звернення - на місяць!», – йдеться у повідомленні на сторінці у Фейсбук користувача George ON.

 

Площа Князя Ярослава Осмомисла знаходиться у Галицькому районі Львові, в північній частині історичного центру міста і належить до світової спадщини ЮНЕСКО як частина об'єкта «Ансамбль історичного центру Львова». Площа сформувалась після того, як стали розбирати мури, що оточували центральні квартали давнього Львова.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!