Будівництво на Вороного та кредит на 100 тролейбусів. Що розглядатимуть депутати на сесії

1286 0
Депутати розглядатимуть понад 170 питань.
Фото Дар

Фото Дар'я Кучер

Завтра, 4 листопада, відбудеться пленарне засідання сесії Львівської міської ради. Депутати розглядатимуть понад 170 питань. На цьому засіданні планують затвердити стратегію розвитку медицини на території Львівської тергромади, а також погодити місцеву гарантію для «Львівелектротрансу» на купівлю 100 тролейбусів з автономним ходом. Йдеться про 32 мільйони євро.

Читайте також: Поблизу Львова планують облаштувати найбільший розважальний парк у Східній Європі

Депутати планують розглянути вісім ухвал з минулого зсідання, які міський голова Львова ветував. Ухвали стосуються переважно земельних питань.

Завтра, на засіданні Львівської міської ради депутати розглядатимуть ухвалу «Про надання місцевої гарантії Львівсської міської ради задля забезпечення виконання боргових зобов’язань ЛКП «Львівелектротранс» для фінансування закупівлі 100 тролейбусів з автономним ходом і заряджанням під час руху та реконструкції, розширення тролейбусної контактної мережі.

Розмір запозичення – 32 мільйони євро, воно складається з двох траншів, з середньою відсотковою ставкою, що не перевищує 10,8% річних. Кредит на 10 років.

Також місто планує купити медобладнання у лізинг, йдеться про рентгенівську ангіографічну систему для 8-мої міської клінічної лікарні.

Голосуватимуть завтра депутати і ухвалу про затвердження стратегії розвитку медицини на території Львівської міської територіальної громади.

Також завтра депутати розглянуть ухвалу «Про затвердження інвестиційного проекту «Створення книгарні з читацьким залом та мистецькими елементами на вул. Академіка В. Гнатюка, 20-22». У приміщенні пам'ятки архітектури, де раніше були залізничні каси на Гнатюка, планують облаштувати мистецький простір – книгарню з читацьким залом, коворкінгом та конференц-залом.

Також завтра депутати голосуватимуть ухвалу про надання згоди прийняття у власність Львівської міської територіальної громади військового містечка № 7, що на вул. Городоцькій, 40 – вул. Т. Шевченка, 1 – вул. Т. Шевченка, 3 – вул. Т. Шевченка, 5.

Там планують звести конгрес-хол, музей, адмінбудівлю мерії і облаштувати один з найбільших паркінгів у місті. Ця ухвала дасть старт передачі 8 га державної землі у комунальну власність. Йдеться про територію обмежену вул. Городоцькою, вул. Тараса Шевченка, вул. Ярослава Мудрого. Нині там розташовані занедбані будівлі Міноборони.

Цю територію місто отримує за меморандумом, який уклало із Міноборони ще у 2015 році.

Депутати розглядатимуть ухвалу про продаж з аукціону земельної ділянки поблизу Львівського аеропорту. Йдеться про територію у Залізничному районі, поблизу проєктованої вулиці вул. Ряшівської. Ділянку площею 1,3281 га у районі львівського летовища виставлять на торги для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Також планують розглянути декілька детальних планів території, зокрема ухвалу Про затвердження детального плану території, обмеженої вул. М. Вороного, вул. С. Руданського, вул. Ф. Ліста, вул. М. Коперника, пл. А. Міцкевича, просп. Т. Шевченка. Йдеться про будівництво готелю на місці стихійної парковки на вулиці Вороного,4 – це у Галицькому районі Львова, поблизу готелю «Жорж». Кілька років місцеві мешканці оскаржували у судах рішення про будівництво готелю. Утім у 2019 році депутати Львівської міської ради дали дозвіл на розробку ДПТ. Готель планує звсти компанія «Ательєр». За даними аналітичної системи YouControl власником 60% компанії є Назар Купибіда, керівник АТ «Концерн Галнафтогаз» Віталія Антонова. По 20% компанії мають Арсен Шлапак – син колишнього депутата ЛМР та бізнесмена Романа Шлапака і брати Андрій та Лев Підлісецькі. Лев Підлісецький був нардепом від «Самопомочі» а також відомим бізнесменом у Львові.

Порядок денний засідання можна переглянути за посиланням. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!