«Будуть нові ракетні атаки». Садовий сказав, як Львів готується до ударів рф

7903 0
Садовий каже, що росіяни продовжать випускати ракети та вражати об'єкти критичної інфраструктури, тому до цьго треба бути готовими.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

10 жовтня росія завдала ракетних ударів по багатьох регіонах України, зокрема по об’єктах критичної інфраструктури. По Львівській області ворог випустив 15 ракет. 8 з них вдарили по електропідстанціях. Міський голова Львова Андрій Садовий вважає, що нові атаки будуть і до цього треба бути готовими.

Джерело: 24 канал

«Будуть нові ракетні удари по критичній інфраструктурі, яка нищиться дуже серйозно. Підлітає один дрон чи вдаряє ракета і підстанції немає… Це велика мужність наших енергетиків, що вони працюють і виправляють ситуацію навіть під час ракетних ударів», – заявив Садовий.

Читайте також: Козицький порадив мешканцям Львівщини придбати радіоприймачі на батарейках

Мер Львова запевнив, що якщо українці хочуть пережити цю зиму здорові, то в кожному будинку, де є укриття, має бути облаштований пункт обігріву. Відтак, місто організовує централізоване забезпечення пічками. Садовий зауважує, що поставити пічку коштує 50 доларів, але багато людей зневажають це та нехтують.

Вдома також треба мати теплий одяг та інші речі, які потрібні для виживання, зокрема повербанки. Крім того, у місті планують підсилити службу.  

«Так, вчора пів дня майже половина підстанцій по водоканалу отримували енергію від наших дизельгенераторів, це ж стосується лікарень. Також головне – це укриття. Слава Богу, що вчора у Львові ніхто не загинув, хоча загроза була велика. Сьогодні буде багато звернень до мешканців міста, до всіх українців, щоб ми розуміли відповідальність. Адже путін хоче використати зиму як ворога нам», – зазначив Андрій Садовий.

Він також додав, що на відновлення підстанцій йде багато роботи. Якщо підстанція повністю знищена, то перебудувати її складно, але у нас є запасні варіанти. Однак ці ресурси не безмежні, тому треба, щоб люди подумали про прості речі, аби зимою бути з теплом, зауважив очільник міста.

Читайте також: Сирени у Львові можуть працювати з перебоями

Нагадаємо, вранці 10 жовтня ворог завдав масового ракетного удару по території України. На Львівщині та у Львові зафіксували вибухи на об’єктах критичної інфраструктури. Загалом 15 ракет атакували Львівську область. Через це у мешканців не було світла, води, подекуди поганий стільковий зв'язок. Водночас станом на ранок 11 жовтня у Львові та області повністю відновили електропостачання та водопостачання. 

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!