Будинок на площі Міцкевича у Львові виставили на продаж за 266 млн грн

3091 0
На 19 квітня 2022 року запланований аукціон.
фото: google maps

фото: google maps

У Львові виставили на продаж будинок в центрі міста, на пл. Міцкевича, 10. Раніше там розташований був «Укрсоцбанк». Попередня вартість, за яку планують його продати, становить 266 млн грн.

«Покупець, крім приміщення БЦ (бізнес-центру – ред.), отримує податковий кредит 35 млн грн. БЦ після капітальної реконструкції. Загальна площа 4 574,8 квадратних метри. Об'єкт розташований у самому центрі Львова. Можливий продаж з балансу підприємства або продаж корпоративних прав», – йдеться на сайті «Прозоро. Продажі».

Читайте також: У центрі Львова виставили на продаж пам'ятку за 16 млн доларів

Приймати пропозиції почали ще 13 січня, а на 19 квітня 2022 року запланований аукціон. Зараз будівля належить ТОВ «Сі Бі Ель», до власності якого перейшов ще 11 грудня 2017 року. Кінцевим бенефіціарним власником «Сі Бі Ель» є киянин Вячеславу Константіновському. Його не раз публічно звинувачували у зв'язках з кримінальними колами України, Росії і США, незважаючи на те, що він жодного разу не мав справи із судом по цій справі. За документами прокуратури і митниці США Константіновський фігурує як учасник злочинного угруповання у Нью-Йорку, що існувало 1990-2000-х роках. Сам Константіновський усі звинувачення заперечує.

У 2014 році Вячеслав Константіновський став депутатом Верховної Ради від київського мажоритарного округу, та створив виборчу компанію із гаслом «Продав Ролс-Ройс, пішов на фронт». Але вже наступного року він вийшов з фракції «Народного фронту», від якого балотувався.

Для довідки

Будинок Укрсоцбанку у центрі Львова з’явився у 2005 році. Раніше на цьому місці була кам’яниця, яка згоріла під час пожежі 1991 року. Під час постмодерного фестивалю «Вивих» обгорілі стіни будинку частково розмалювали, тож він отримав неформальну назву «вивихнутого». Після зведення нового будинку, мешканці неодноразово вказували, що він не вписується у загальний архітектурний ансамбль центральної частини міста.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!