Будинок у Дрогобичі, який обвалився, визнали непридатним для проживання

1413 0
Його мають демонтувати.
Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Будинок на вул. Грушевського, 101 у Дрогобичі, де наприкінці серпня обвалився один під’їзд, експерти визнали аварійним і таким, що підлягає демонтажу. Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

Читайте також: Усе про трагедію в Дрогобичі в один клік. Фото. Оновлюється

«Стан будівлі не відповідає вимогам будівництва та діючим нормативним документам, що свідчить про недоцільність її реконструкції», – йдеться у попередніх експертних висновках.

Відтак, міська влада Дрогобича звернулась до голови ЛОДА та до прем’єр-міністра України про виділення коштів для компенсації та придбання житла постраждалим власникам квартир у будинку.

На відшкодування потрібно 44 593 600 грн з розрахунку 16 тис. грн за один квадратний метр житла. У перелік на відшкодування включені власники 64-х приміщень – 59 квартир та 5 комерційних приміщень.

Читайте також: Обвалу в будинку в Дрогобичі могло б і не бути

Також у Дрогобичі хочуть виділити постраждалим додаткову допомогу у розмірі 2,4 млн грн. Документи на отримання коштів вже передали до трьох міністерств – розвитку громад, фінансів, соцполітики) та ДСНС. Остаточне рішення має ухвалити Кабінет міністрів.

Нагадаємо, унаслідок обвалу в будинку в Дрогобичі загинули 8 людей, 7 – перебувають в лікарнях Львова і Дрогобича. Серед травмованих – жінка з ураженням хребта та пятеро дітей.

Трагедія у Дрогобичі сталась у ніч на 28 серпня. Причину обвалу підїзду багатоквартирного будинку встановлюють експерти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!