Буковина послаблює карантин та рейтинг Зеленського пішов униз. Головне за ніч і минулу добу

2433 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Depo.Львів

Фото: Depo.Львів

Зміни до самоізоляції. Кабмін вніс зміни у постанову, що регулює проходження обсервації або самоізоляції з додатком «Дій вдома» після повернення з-за кордону.

По-перше, на обсервації або на самолізоляції можуть не перебувати абітурієнти з окупованих Росією українських територій, які приїжджають на підконтрольну уряду територію на ЗНО або для вступу у виші.

Також уникнути самоізоляції можуть ті, хто вїжджає в Україну з окупованої території чи з-за кордону із «червоної зони», якщо здадуть в Україні ПЛР-аналіз на коронавірус і результат буде негативним.

Читайте також: У Львові вилікували від коронавірусу чоловіка, хворого на туберкульоз

Однак, люди, які повернуться із «червоної зони», все ж мають почати проходити самоізоляцію з додатком «Дій вдома» в очікуванні на результати тесту.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 115 осіб (168 – напередодні). Разом 5 292. Вилікувалося – 741 особи (плюс 14), померло – 143 (3 – за добу).

За минулу добу лабораторні центри провели 595 лабораторних досліджень на коронавірусну хворобу. Із них 495 – це нові проби, інфікованих – 107 осіб.

В Україні Covid-19 виявлено у 646 осіб (994 за попередню добу). Загальна кількість 43 628 пацієнтів. Одужало – 19 027 (плюс 93), померло – 1 147 особи (плюс 18).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина очолює антирейтинг з Covid-19 в Україні – 5 292 (детальніші показники вище), далі Київ – 4 980 осіб (плюс 45), Чернівецька – 4 745 (плюс 53), та Рівненська – 3 638 (плюс 70 осіб) області.

Буковина – Закарпаття – Одеса. З 1 липня у Чернівецькій області пом’якшать карантинні заходи. Зокрема, буде відновлено внутрішньообласне сполучення. При цьому у транспорті мають бути заповнені лише сидячі місця, а пасажири повинні їхати в масках. Також проводитимуть температурний скринінг». Крім того, в області запрацюють спортивні зали, ресторани та стадіони, за умови дотримання вимог карантину.

Читайте також: Які документи потрібні для поїздки за кордон автівкою. МВС запустило онлайн-сервіс для перевірки

У Закарпатській області показник заповненості ліжок, передбачених для пацієнтів з коронавірусом, становить 70,78%. Наразі це найбільший показник в Україні.

На п'яти пляжах Одеси вода не відповідає нормативним вимогам щодо санітарно-мікробіологічних показників. Зокрема, 13ст. В. Фонтану, 16ст. В. Фонтану, 10ст. В. Фонтану, «Аркадія» та «Дельфін».

Зеленський – Порошенко. 38% опитаних у червні українців схвалюють дії та заяви президента Зеленського, тоді як 45% – не схвалюють. Такими є результати опитування КМІС, які були проведені з 20 по 23 червня. Різниця між часткою тих, хто схвалює дії та заяви президента, та часткою тих, хто не схвалює, вперше за останній рік стала від’ємною і становила мінус 7 відсоткових пунктів».

При цьому 23% опитаних у червні схвалюють дії Кабінету міністрів (24% в травні); 59% – не схвалюють (61% в травні).

Адвокат Порошенка – Ігор Головань заявив, що генеральна прокурорка Венедіктова та її підлеглі «заднім числом» оформили постанову і цей документ «чарівним чином» з’явився у додатках до клопотання про застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу – тримання під вартою.

Читайте також: Жодної маски і без дистанції. Кількадесят людей одночасно купались у джерелі в Раковці. Відео

Допомога від паводку. Італія долучилася до надання допомоги Україні у подоланні наслідків повені у західних регіонах країни. Зокрема, літак уряду країни доставить постраждалому населенню насосне обладнання, засоби індивідуального захисту, бензопили, генератори і намети.

Зобов’язання допомогти Україні взяла на себе і Швеція – направить бар’єри, шланги та технічних експертів.

А Ізраїль виділив 500 тисяч гривень – ці кошти підуть на придбання речей найпершої потреби, перелік яких узгодять з українським урядом. Як першочергову допомогу для жителів постраждалих від паводків передали 25 тисяч пляшок питної води.

ЄС – РФ – США – Британія – Китай. України немає в оновленому списку країн, для яких ЄС рекомендує відкривати кордони з липня, але її не внесли до «червоного» списку.

Рада Євросоюзу прийняла рішення продовжити санкції щодо конкретних секторів економіки РФ ще на шість місяців до 31 січня 2021 року.

Зміни до Конституції РФ за період з 25 по 28 червня підтримали 76% респондентів, які взяли участь у голосуванні. Ведучий «Россия-24» назвав поправки до Конституції РФ злочином й звільнився

Видання The Washington Post з посиланням на джерела у колах, обізнаних з даними американської розвідки, опублікувало інформацію про змову росіян з талібами, через яку в Афганістані загинули кілька військовослужбовців США.

Читайте також: Львівські «Карпати» можуть завершити грати в українській прем'єр-лізі

Прем’єр Британії Джонсон заявив, що коронавірусна криза стала катастрофою для Сполученого Королівства. Прем’єр, який провів деякий час в реанімації, борючись з Covid-19, заявив, що уряд розслідує, «що пішло не так і коли».

ВООЗ направить групу експертів до Китаю з метою пошуку джерела коронавірусу SARS-CoV-2.

Завтра 1 липня – так повільно, крізь пальці, утікає літо. Намагайтеся хоч трішки ухопити його теплі промені. Пізніше вони Вам дуже знадобляться. Бережіть себе. Гарного Вам дня! 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!