«Була загроза ракетної атаки». Козицький про повітряну тривогу на Львівщині

208987 0
Загроза не підтвердилася.
Фото: lviv.web2ua.com

Фото: lviv.web2ua.com

На Львівщині вчора, 19 березня, двічі лунав сигнал повітряної тривоги. Ще одна сирена була сьогодні вранції, о 5:30. За словами очільника Львівської ОВА, це була загроза ракетної атаки, яка не підтвердилася.

«Дякую усім, хто не ігонрує такі сигнали і йде в укриття. Це питання вашої безпеки. На щастя, загроза не підтвердилася. Дякую нашим Збройним Силам», – йдеться в його повідомленні на Фейсбуку.

Читайте також: Як не втратити зв'язок у випадку надзвичайної ситуації

Нагадаємо, що через низку інформаційних ресурсів, які дезінформували населення про початок та завершення повітряної тривоги, керівництво Львівської обласної військової адміністрації прийняло рішення обмежити повідомлення про повітряну тривогу на підставі воєнного стану в країні. Усі сповіщення будуть виключно у телеграм-каналі Оповіщення ЦЗ.

Додамо, після сигналу тривоги необхідно увімкнути телевізор чи радіо та діяти відповідно до інструкцій. У будь-якому випадку сигнал «Повітряна тривога» означає, що маємо виконати такі дії: якщо ви вдома, вимкніть світло та газ, візьміть документи, необхідні ліки, трохи харчів та води і перейдіть у найближче укриття. Повідомте також сусідів та осіб з інвалідністю. Допоможіть їм перейти в укриття. Залишайтеся в укритті до наступного сигналу сирени, яка означає відбій повітряної тривоги. Не виходьте, доки не буде команда «Відбій повітряної тривоги».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!