Була загроза з повітря – обійшлося без ворожих ударів. Як минула доба на Львівщині

149238 0
Коротко про головне на Львівщині за добу, що минула.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

Сирени. За вчорашню добу сирени про повітряну тривогу сповіщали двічі. Були загрози повітряного удару з території Білорусі, а також ракетного удару з акваторії Чорного моря. Львівщина не зазнала ударів. Проте мешканців області просять не нехтувати своєю безпекою і при сигналі про повітряну тривогу відразу йти в укриття. Про це повідомляє очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Палії сухостою. За минулу добу рейдові групи на Львівщині спіймали ще 10 паліїв сухостою та притягнули їх до відповідальності. За скоєне порушники мають сплатити штраф. Для громадян сума становить від 3 060 до 6 120 гривень, для посадових – від 15 300 до 21 420 гривень. Відповідно до змін, які внесли у ККУ на початку березня, такі дії під час воєнного стану караються позбавленням волі, терміном на 15 років або довічним позбавленням волі.

Читайте також: На Львівщині вимушеним переселенцям виплатять по 80 доларів одноразової допомоги

Прихисток для переселенців. На Львівщині надали прихисток ще понад 5 тисячам людей з інших областей. Від початку повномасштабного вторгнення, за офіційними даними, в області розселили 266 тисяч осіб. Враховуючи людей, які поселились самостійно, на Львівщині зараз перебуває 500 тисяч вимушених переселенців. Також є ще близько 20 тисяч облаштованих місць, де готові поселити людей з регіонів, де тривають бойові дії.

Пункти пропуску. На пунктах пропуску у Львівській області за добу перетнули 18,5 тисяч українців. Від 24 лютого виїхали за кордон з території нашої області 1 мільйон 343 людини.

Підозрілі. У поліції опрацювали понад 1300 звернень щодо підозрілих людей та об’єктів.

Нагадаємо, що з початку повномасштабної війни Росії в Україні російські окупанти втратили близько 17 500 військовослужбовців. Водночас українським військовим вдалося знищити понад 600 танків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!