У львівському ліцеї демонтували пам’ятний знак Лесі Українці

4033 0
У міській раді помітили розбіжності з ескізом пам’ятного знаку з уже встановленим, а також його монтаж не погодили на виконкомі.
Фото: 4studio.com.ua

Фото: 4studio.com.ua

Сьогодні вранці, 31 серпня, у львівському ліцеї №75 імені Лесі Українці, що на вул. Караджича, 7, демонтували пам’ятний знак відомій поетесі, який встановили лиш нещодавно – до 150-річчя від її народження. У міській раді помітили розбіжності з ескізом пам’ятного знаку з уже встановленим, а також його монтаж не погодили на львівському виконкомі. Про це Тvoemisto.tv розповіла директорка львівського ліцею №75 ім. Лесі Українки Світлана Кушнір.

Читайте також: У Львові урочисто відкрили скульптуру Франца Ксавера Моцарта. Фото, відео

«На території ліцею є пам’ятник Лесі Українки. Його встановили у 1971 році до 100-річчя з дня народження Лесі Українки. Автором пам’ятника є Лука Біганич і його ніхто не зносив. Ми демонтували пам’ятний знак, який шкільній громаді подарувала скульпторка та мисткиня Світлана Лелях-Бегутова до 150-річчя Лесі Українки», – каже Світлана Кушнір.

За словами директорки, пам’ятний знак стояв на подвір’ї ліцею, проте його довелося демонтувати через певні порушення.

«У встановленому пам’ятному знаку помітили порушення та розбіжності із ескізом. Також у нас було рішення комісії з архітектури і містобудування на встановлення знаку, але не було рішення виконавчого комітету. Тобто, кінцевого документу не було, вирішили пам’ятний знак демонтувати. Зробили ми це власними силами», – пояснює директорка.

Яка доля пам’ятного знаку, який демонтували, Світлана Кушнір не називає.

«В управлінні освіти нам порадили нам його переробити. Але ще не знаємо, чи авторка на це погодиться», – зазначила Світлана Кушнір.

Читайте також: У Львові пропонують перейменувати площу Івана Франка на честь Любомира Гузара

Нагадаємо, минулого тижня у Львові на площі Маланюка урочисто відкрили пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту. Скульптура викликала неоднозначну реакцію львів'ян і хвилю обговорень. Після цього львівська мисткиня Наталія Криничанка зареєструвала петицію до Львівської міськради про демонтаж пам'ятника сину Моцарта у Львові.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!