Буревій понищив понад 70 надгробків на Личаківському цвинтарі. Фото

3772 0
Всі скульптури можна відновити.
Фото: Лілія Онищенко

Фото: Лілія Онищенко

На території музею-заповідника «Личаківський цвинтар» шквальний вітер повалив дерева, внаслідок чого понищилися понад 70 надгробків. Про це Тvoemisto.tv повідомив директор музею «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай.

За його словами, на цвинтарі упали 10 великих дерев, 20 дерев розламалися наполовину і близько сотні поламалися середніх гілок. Через це понад 70 пам'ятників понищилися. Деякі фрагменти ще під деревами, але критично потрощених скульптур, які б не можна було відновити, нема, говорить директор.

На частини поламалися масивні скульптури, які складалися із 4-5 елементів. Працівники музею власними силами відновлюватимуть надгробки, а до більш складних об'єктів залучатимуть фахівців, реставраторів.

Зокрема, буревій понищив скульптури початку 19 століття, одне із поховань 1808-го року. У деяких надгробків відламані хрести чи вази.

Директор уже поговорив із групою реставраторів, які працюють над відновленням пам'ятників за українсько-польською програмою, то деякі об'єкти можливо включать у програму.

Христина Гоголь

Фото Лілії Онищенко

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!