Бустерну дозу львів’яни можуть робити вже через місяць після перенесеного Covid-19

2266 0
Бустерна доза зменшує ризик інфікування коронавірусом і якщо людина все ж занедужає, то хвороба в неї пройде майже безсимптомно.
Photo by Diana Polekhina on Unsplash

Photo by Diana Polekhina on Unsplash

Бустерну дозу від коронавірусної інфекції Covid-19 львів’яни можуть робити вже через 28 днів з моменту одужання від того ж ковіду. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Читайте також: «Українців зможуть вакцинувати за трьома різними сценаріями», – Кузін

За його словами, бустерна доза є вкрай важливою, адже вона зменшує ризик інфікування коронавірусом і якщо людина все ж занедужає, то хвороба в неї пройде майже безсимптомно.

Загалом на Львівщині одну дозу вакцинації від Covid-19 вже отримали понад 1 млн 28 тис. людей, дві дози мають 980 тисяч, а бустерну – понад 26 тисяч людей.

Читайте також: Бустерну дозу можна отримати вже через три місяці після другого Covid-щеплення

Нагадаємо, що бустерна доза – це та, яку вводять, щоб посилити ефективність вакцини, яка з часом знижується. Про те, чим вона відрізняється від додаткової дози, читайте тутОкрім цього, Кабінет Міністрів встановив мінімальний термін між етапами вакцинації для того, аби отримати бустерну дозу вакцини від коронавірусу. Тепер він становить 90 днів, а попередньо – пів року.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!