На правах реклами

Бути поруч, коли це потрібно. Як виглядає сімейна кімната для батьків хворих дітей у львівському «ОХМАТДИТі»

2379 0
У кімнаті створили умови справжнього дому, аби батьки почувалися затишно.
фото надали у Фундації Дім Рональда МакДональда

фото надали у Фундації Дім Рональда МакДональда

Сімейна кімната – це місце у лікарні для родин хворих дітей. Тут рідні дитини, які перебувають поруч з нею, можуть відпочити, випити каву, залишити речі, поспілкуватися та набратися сил, аби спільно боротися з недугою. Тут вони почувають себе, як удома.

Облаштуванням і утриманням сімейних кімнат в Україні займається Фундація Дім Рональда МакДональда. Її засновником і найбільшим партнером є компанія МакДональдз. Фундація існує в Україні вже майже чотири роки і за цей час обладнала п’ять сімейних кімнат у п’яти містах. Перша з’явилася у Львові, потім у Вінниці. Згодом у Києві, Сумах і Харкові.

Сімейна кімната у Львівській дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» з’явилася 2,5 роки тому. Як розповіла директорка Фундації Дім Рональда МакДональда Галина Соловей, адміністрація лікарні ОХМАДИТ звернулася до Фундації, щоб відкрити сімейну кімнату. Ця дитяча лікарня знаходиться в обласному центрі, саме тому сюди приїжджають на лікування діти з батьками з усієї області.

У кімнаті створили умови справжнього дому, аби батьки почувалися в ній комфортно та затишно. Тут є кухня, де можна зберігати продукти, швидко розігріти їжу, зробити каву чи чай. Також тут облаштовані зони відпочинку з диванами і м’якими розкладними кріслами, є книжки для батьків і дітей.

Площа сімейної кімнати  62 кв. м. Вона розрахована на 15 людей. Розміститися вони можуть на дивані, кріслах, які розкладаються, за столом. Речі можна залишити у шафках для зручності.

«Всі сімейні кімнати, які ми будуємо в Україні, відповідають світовим стандартам Фундації Дім Рональда МакДональда. Вони відповідають нормам безпеки: тут є і камери відеоспостереження, є кнопка екстреного виклику охорони, для облаштування приміщення використовуються тільки якісні матеріали і тут є всі необхідні прилади», додає Галина Соловей, директорка Фундації.

За словами Олександри Бурди, головної лікарки, у Львівському «ОХМАТДИТі» щорічно перебуває на лікуванні від 13 до 17 тисяч пацієнтів. Тут проводять в середньому 4,5 тисячі операцій. Дітей у лікарні зазвичай супроводжують батьки. Дитина в такому випадку не переживає і батьки почуваються спокійніше, тому що мають контакт з дитиною, з медичними працівниками. Така сімейна кімната є потрібною і це підтверджує статистика – за 2,5 років її існування тут були 3 тисячі родин.

Адміністраторка Тетяна Лободинська розповідає, що скористатися послугами сімейної кімнати можуть всі родини пацієнтів Львівського «ОХМАТДИТу». Для рідних дітей послуги повністю безкоштовні.

Кошти на відкриття нових кімнат і утримання вже існуючих збирає партнер-засновник Фундації компанія МакДональдз завдяки благодійній акції «Долонька щастя». Також Фундацію підтримують грошима, товарами і продуктами компанії-партнери і благодійники.

За словами Галини Соловей, директорки Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні, на сьогодні є ще 24 заявки від дитячих лікарень на облаштування сімейних кімнат. Тому організація буде вдячна усім, хто підтримає ініціативу для того, щоб батьки були поруч зі своїми дітьми під час лікування.

Долучитися та допомогти можна, зробивши внесок на сайті Фундації або відправивши СМС вартістю 10 грн на номер 88009.

Фото надали у Фундації Дім Рональда МакДональда


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!