Бюджет області на 2022 рік та будівництво нового медичного хабу у Львові. Головне за добу

1159 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
ФОТО: INFOUKES.COM

ФОТО: INFOUKES.COM

Священники Римсько-католицької, Української греко-католицької та Православної церков та з докторкою філософських наук про те, чому Різдво святкують у різний час, чи можна уніфікувати дату святкування, що заважає цьому і чи є принципові відмінності у даті святкування.

59-річний директор Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко, який упродовж 13-ти років очолює лікарню, наприкінці жовтня цього року сам став її пацієнтом. Захворівши на коронавірус, чоловік 17 днів лікувався у стаціонарі. Зараз він уже на роботі та почувається набагато краще.

Читайте також: Святкувати Різдво 25 грудня чи 7 січня – це проблема двох цивілізаційних підходів

Депутати Львівської обласної ради прийняли бюджет області на 2022 рік в обсязі понад 6,1 млрд грн. Найбільше коштів заклали на освітню та дорожню галузь. Водночас зменшили фінансування на медицину. Зокрема, на заклади освіти і науки фінансування становить понад 1,9 млрд грн. Галузь медицини отримала трохи більше 850 млн грн. На галузь культури передбачили понад 528 млн грн.

У Львівській обласній інфекційній лікарні цими вихідними померла 8-річна дівчинка. Дитину певний час лікували вдома, лише згодом госпіталізували у львівську лікарню ОХМАТДИТ, а вже звідти у важкому стані перевели в інфекційну лікарню, де вона й померла. У дитини підозрюють менінгококову інфекцію. Остаточно причину встановлять після розтину. Дитина була у важкому стані, в неї були судоми, зміни шкірного покрову, які є характерні для менінгокової хвороби.

Невідомий чоловік, що переодягнений в жінку, проник до львівської школи №43, що на вул. Масарика. Він зайшов до жіночої вбиральні та намагався розбестити другокласницю. Дівчинки не було 20 хвилин і за нею пішла вчителька. Чоловік злякався, відштовхнув вчительку та втік. Поліцейські вже розшукують зловмисника, який намагався вчинити розпусні дії щодо учениці однієї з львівських шкіл. Згодом, ввечері, поліція затримала зловмисника, який намагався вчинити розпусні дії щодо учениці львівської школи.

У Львові на вулиці Вернадського планують збудувати медичний хаб із пологовим, реабілітаційним центром і 15-поверховим готелем. Йдеться про неосвоєну територію проєктованої вулиці Вернадського, неподалік від «Арени Львів». Головний архітектор проєкту Володимир Йосипчук розповів, що ділянку площею 4,6 гектара планують розділити на декілька частин, так забудова з’являтиметься поетапно. На одній частині планують звести будівлі, де буде стаціонар, реабілітаційний центр для людей із захворюваннями опорно-рухового апарату, діагностичні центри. На іншій частині ділянки буде пологовий будинок та 15-поверховий готель.

Читайте також: «Захворів за півтори доби». Директор львівської інфекційної лікарні про те, як підхопив Дельту

У Пологовому відділенні комунальної 3-ої міської лікарні Львова, що на вул. Раппопорта, багатодітна мама народила 16-ту дитину. Породілля та немовля почувалися добре і їх уже виписали додому. Жінку звати Галина і вона з Червонограда. Цього разу жінка народила сина. І це вже її 9-й син, а вдома на неї ще чекає 7 доньок.

На алеї Меморіалу Героїв Небесної Сотні 21 грудня висадили чорні сосни, які напередодні привезли з розсадника з-під Києва. Загалом там планують висадити 8 дерев і 8 кущів, а сосни – єдине, що можна тут посадити. Інші ж дерева можуть закривати панораму, і сквер втратить свою унікальність та сенс. Підвид «чорна сосна» зовні має темніший стовбур, насиченішу хвою і така ж росте поруч – в парку На валах, 100-річна. Це – завершальний етап проєкту з облаштування Меморіалу, а вартість посадки одного такого дерева обійдеться орієнтовно у 50 тисяч грн.

АТ «Укрзалізниця» працює в штатному режимі, однак через загоряння локомотива вантажного поїзда на перегоні Бурштин – Букачівці та ДТП біля Івано-Франківська від графіку відставало низка поїздів, які курсують зокрема через Львів.

Управління туризму та курортів Львівської ОДА заплатить 330 тис. грн за створення додатку для іноземних туристів. Кошти на додаток виділили в межах Програми розвитку туризму та курортів у Львівській області на 2021-2025 роки. Замовлення отримав підприємець Володимир Заяць. Застосунок розроблять для туристів зі східних країн − Саудівської Аравії, Бахрейну, Катару, Кувейту, Об’єднаних Арабських Еміратів, Ірану та Оману.

У третини з тих пацієнтів, які легко перенесли коронавірус, взагалі не виявили антитіл до вірусу. Водночас повний курс вакцинації у 100% випадків формує антитіла. Окрім цього, люди, які перенесли Covid-19 та потім вакцинувалися, мають у майже 2,5 рази нижчий ризик захворіти, ніж ті, хто просто перехворів, але не отримав щеплення.

Освітяни обласних закладів профтехосвіти 21 грудня вийшли на акцію протесту під стіни Львівської обласної ради на вул. Винниченка, 16. Перед цим вони опублікували заяву спільноти про фінансування закладів освіти обласного підпорядкування у 2022 році. Йдеться про те, що 17 грудня цього року бюджетна комісія Львівської облради схвалила зміни до проєкту рішення «Про обласний бюджет Львівської області на 2022 рік». Зазначені зміни передбачають зменшення фінансування для закладів освіти, що перебувають в підпорядкуванні області, на 267 млн грн.

Читайте також: У пологовому Львова жінка народила 16-ту дитину. Фотофакт

Четверо дітей з львівського притулку отруїлися після обіду в ресторані «Кухня для душі», що в с. Зимна Вода на вул. Городоцькій, 16. Їх у стані середньої важкості, із скаргами на загальну слабкість, біль в животі, багаторазову блювоту, діарею та субфебрильну температуру тіла госпіталізували до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні.

31% українців вважають, що прийдешній 2022 рік буде кращим, ніж попередній. Ще третина думає, що нічого не зміниться, стільки ж вважають, що наступний рік буде гіршим, ніж 2021. Минулого року очікування були оптимістичніші: тоді 52% чекали, що 2021 рік буде кращим за 2020-й.

На порталі «Дія» з’явилися ще три сертифікати. Так, тепер на diia.gov.ua можна згенерувати такі сертифікати: на підставі негативного ПЛР-тесту; про одужання; для дітей віком від 12 років.

До Нового року погода у Львові та області буде більш теплою та дощовою. Зимові морози прийдуть на початку січня 2022 року. Цього тижня нас очікує досить мінлива погода. Це стосується і температурного режиму, і випадіння опадів.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!