Бюлетені для Львова друкуватимуть родичі «Слуги народу та смертність від Covid-19. Головне за минулу добу

2005 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: 24 Канал

Фото: 24 Канал

Covid-19 – Головне. В Україні наступного тижня можуть з’явитися нові експрес-тести на Covid-19, повідомив головний санітарний лікар Ляшко. За його словами, нові експрес-тести на антиген визнані ВООЗ і рекомендовані для застосування при масовому тестуванні.

Читайте також: ПЛР, КТ чи інші обстеження. Куди звертатися у лікарню швидкої допомоги у Львові

Також він повідомив, що в Україні летальність від Covid-19 складає близько 2%. Загалом у світі цей показник зменшився з 7% до 3%. Це сталося завдяки тому, що медики віднайшли правильні підходи при виведенні заражених з критичного стану. 

Міністр Степанов констатував, що 75,7% із загальної кількості летальних випадків в Україні припадає на хворих коронавірусом людей віком понад 65 років.

Заслужений артист України, доцент кафедри академічного співу Львівської музичної академії імені Лисенка Василь Дудар із дружиною потрапили у Центр легеневого здоров’я із двосторонньою пневмонією та Covid-19.

Читайте також: У Львові прооперували серце 80-річній жінці без жодного розрізу

За рішенням комісії з ТЕБ і НС Укрзалізниця з 19 жовтня припиняє продаж квитків у Тернополі, Івано-Франківську та Хмельницькому.

Угорський лоукостер WizzAir відновив авіарейси зі Львова до польського Щецина. Мінімальна ціна на переліт – 309 гривень, рейси заплановані по суботах.

ВООЗ провела дослідження препарату «Ремдесивір», який використовують під час лікування коронавірусного захворювання. Виявилося, що препарат «майже не впливає» на ризик померти через ускладнення Covid-19 та не допомагає швидше одужати.

Читайте також: У Львові помер відомий скульптор та викладач Тарас Самотос

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 713 хворих (305 за попередню). Разом 24 884. Одужали – 9 430 особи (+ 308 за дві доби), померло – 694 (+ 22).

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 10 541 осіб (5 231 за попередню). Загальна кількість 298 872 пацієнтів. Одужало – 125 337 (3 418 за дві доби), померло – 5 607 особи (+199).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 30 463 осіб (плюс 1 051 за дві доби), Харківська – 28 518 (+ 1 061), Львівська – 24 884 (+ 713) та Одеська області – 18 729 (+ 716 за дві доби).

 Читайте також: Ремонтні роботи на вулиці Бандери з цілодобової перевели у дві зміни

«Слуги народу» – вулиця Жукова. Для Львівської обласної ТВК бюлетені друкуватиме товариство «Ромус-Поліграф». Компанія створена 11 років тому, засновниками її є Ігор та Романна Холоди. Це – батьки нинішнього заступника голови Львівської ОДА, а також кандидата у депутати до Львівської облради від «Слуги народу» Юрія Холода.

Оприлюднили світлину, на якій кілька львівських письменників на чолі з головою Львівської обласної організації НСПУ Гургулою позують під передвиборчою «вивіскою» «Зе! Місцеві. Слуга народу». За словами голови Національної спілки письменників Сидоржевського, пояснення від Гургули з цього приводу він так і не отримав, як і протоколу рішення «письменників Львівщини» щодо підтримки на виборах «Слуг народу».

Читайте також:  Рефлексії зі сфери послуг. Ресторатори різних країн про свій досвід карантину

Одеська міська історико-топонімічна комісія прийняла рішення перейменувати проспект Небесної Сотні, і повернути йому стару назву – проспект маршала Жукова.

Протести в Білорусі. У черговій акції протесту «Партизанський марш» у Мінську в неділю взяли участь десятки тисяч людей. За даними правозахисного центру «Весна», під час акцій протесту в Білорусі затримано більше 200 осіб.

Читайте також: Мультики, які змінять ваші погляди на життя. Топ-підбірка для дітей на канікули

Ломаченко програв. Американський боксер Лопес переміг 32-річного українця Василя Ломаченка та став володарем титулу чемпіона світу у легкій вазі. На думку Ломаченка, поєдинок складався на його користь, тому він не погоджується з рішенням суддів.

Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!