Час на піст і львів'янин на посаду прем’єра. Головне за ніч і минулу добу

2409 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу, або проспати.
Фото: Credo

Фото: Credo

Папа і час на тишу. Папа Франциск все ще трішки нездужає, але незважаючи на це вранці 29 лютого прийняв на аудієнції в «Домі святої Марти» у Ватикані Главу УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука.

2 березня почався Великий піст, тож, як радить високопреосвященний владика Борис Ґудзяк, відмовтеся від соціальних мереж та обмежте час в Інтернеті, звільніть цей період для молитви, діл милосердя, спілкування і просто тиші.

Гра в прем’єра. Спочатку був Тігіпко, потім – Хорошковський, тепер – львів’янин Денис Шмигаль, який тільки на початку лютого став віцепрем’єром. При цьому в медіа постійно вкидаються чутки, що в середу на позачерговій сесії Ради таки буде проголосована відставка Гончарука, яка пізніше спростовується. Уся ця історія все більше нагадує погано зрежисований серіал «Слуга народу» і не виключено, що придумана для того, щоб провести якусь кандидатуру чи рішення, які не надто добре сприймалися б українцями за звиклих умов.  

За останньою інформацією Гончарука і голову Офісу президента Андрія Єрмака в неділю вечором бачили в індійському ресторані, де вони про щось дуже серйозно розмовляли.

Коронавірус. Жертвами коронавірусу у всьому світі стали 3044 людини, 2803 з них - на території материкового Китаю. Другий випадок зафіксований у Білорусі. У Німеччині кількість хворих сягнула – 117, а в Італії підтверджено 1694 випадків інфікування, кількість жертв зросла до 34 осіб.

Щодо України, то дуже перелякала місцевих чиновників Тернополя маленька дитина, яка разом з батьками повернулась з Іспанії. Медики терміново ізолювали її в інфекційний бокс, але, на щастя, аналізи не підтвердили COVID – 19.

Сумна новина. На Сході України, зокрема в районі Попасної, що на Луганщині, в зоні бойових дій загинув уродженець Львівщини, контрактник 72 бригади Чорних запорожців Ігор Гавриляк. Сумуємо.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!