Час не хворіти: 7 міфів про грип і застуду

3812 0
Ви ретельно мили руки та приймали вітамін С і все одно підхопили капосний вірус? До Нового року є час одужати, і незайвим буде дізнатися про деякі поширені міфи про застуду та грип.
Фото: berdichev.biz, ehokor.com.ua, vkurse.ua, likuvania.com

Фото: berdichev.biz, ehokor.com.ua, vkurse.ua, likuvania.com

1. Застуда може перейти у грип

Це не так. Ці респіраторні захворювання спричиняють різні віруси. Симптоми грипу сильніше виражені – це гарячка, відчуття ломоти в тілі, знесилення та сухий кашель. Застуда  - це, зазвичай, закладений ніс та нежить.

2. Високу температуру треба «морити голодом»

Ні, навпаки, це абсолютно протилежно від того, чого насправді потребує ваше тіло. Гарячка – це нормальна реакція організму, який намагається побороти вірус застуди чи грипу. Гарячка жодним чином не пов'язана з тим, чи їсте ви. Тому під час хвороби треба не забувати багато пити і давати організмові вдосталь калорій, щоби імунна система могла працювати як слід.

3. Ми захворюємо через холодну погоду

Коли погода холодна, ми мерзнемо, коли погода спекотна – нам жарко. Але ні та, ні інша не можуть стати причиною грипу чи застуди, бо їх спричиняють віруси.

Вологе повітря може полегшити кашель та утруднене дихання, тож лікарі радять приймати душ, ходити в сауну та використовувати вдома зволожувач повітря.

4. Не можна виходити надвір із мокрим волоссям

Цьому міфові немає жодного наукового підтвердження. Сухе в вас волосся, чи ще вологе, бо вам забракло часу його висушити – це жодним чином не позначиться на здоров'ї.

5. Через щеплення від грипу можна захворіти на грип

Найпоширеніші побічні ефекти від щеплення – це свербіж, почервоніння, біль чи набряк у місці ін’єкції. У деяких людей після щеплення підвищується температура, з'являється біль у м'язах, головний біль, але це – не грип.

6. Коли хворієте, не можна займатися спортом

Фізична активність допомагає роботі імунної системи, але якщо ви вже захворіли, спорт вас не вилікує. Слухайте свій організм, і якщо ви впевнені, що почуваєтеся досить добре, щоби не пропускати тренування, краще обмежтеся помірним навантаженням удома. Якщо ж вирішите піти до спортзали, не забувайте протирати знаряддя після себе та мити руки, щоби не заразити інших людей.

7. Коли кашляєте, прикривайте рота рукою

Ні, будь ласка, не робіть так, адже саме через руки, якими хвора людина торкається ручок дверей та інших предметів, заражаються інші. Кашляйте собі «у плече», а якщо все ж автоматично прикрили рота рукою, то одразу ж помийте руки або скористайтеся засобом для дезінфекції.

Джерело: pravda.com.ua

Опублікувала Яна Гончарова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!