Частина Молдови залишилася без світла через ракетні атаки рф по Україні

946 0
Це сталося близько 16:40 за місцевим часом.

Багато регіонів Молдови залишилися без електропостачання під час масованої російської ракетної атаки по Україні. Про це повідомляє NewsMaker, передає Укрінформ.

Зазначається, що припинення постачання електроенергії сталося 15 листопада близько 16:40 за місцевим часом.

Міністр інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Андрій Спину заявив, що країна залишилася без електроенергії, що надходить з Румунії, через обстріл росією енергетичної інфраструктури України.

Читайте також: Внаслідок ракетної атаки на Київ загинула людина 

За словами міністра, одна з ліній електропередачі, що забезпечує надходження електроенергії з Румунії до Молдови, автоматично відключилася через обстріл.

«Наголошую, що лінії не пошкоджені, а відключилися автоматично, для безпеки. Moldelectrica (оператор енергомережі Молдови – ред.) працює над відновленням електропостачання», – додав він.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що російська атака на українську енергосистему може вплинути на енергосистеми країн-сусідів. 

Додамо, що сьогодні, 15 листопада, російські окупанти випустили по Україні близько сотні ракет.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!