Частину трамвайної колії на Личаківській облаштують на бетонних шпалах

4057 0
У Європі така технологія передбачає безшумовий трамвайний рух.
Фото: Дем’ян Данилюк

Фото: Дем’ян Данилюк

У верхній частині вулиці Личаківської, на ділянці від Черемшини до Пасічної, трамвайну колію облаштують за безшумною технологією — розміщення рейок на бетонних шпалах. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів в. о. керівника ЛКП «Львівавтодор» Роман Познанський.

Читайте також: У Львові відкрили для проїзду вулицю Долішню

«Зараз укладають бетонну шпальну основу, на яку потім покладуть щебеневу основу. Ця технологія забезпечує безшумний проїзд трамваїв, що передбачено у проекті», — розповів Роман Познанський.

За його словами, прокладати колії за такою технологією вздовж всієї вулиці недоцільно, оскільки мешканцям довелося б ходити по шпалах. У верхній частині вулиці ж немає житлових будинків, тому тут цю технологію можна використати. 

Колії, які вкладали на інших ділянках Личаківської

Додамо, що таку технологію для трамвайних колій у Львові застосовують вперше. В Європі такі колії здебільшого замощують зеленим газоном або щебенем. Ідею озеленення висували ще перед початком ремонту на Личаківській, втім тоді проект вже був готовий, тому в документи довелося б вносити зміни.

Трамвайна колія з бетонними шпалами у Лейпцигу, Прагер штрасе

Вкладання рулонного газону між коліями у Лейпцигу, Прагер штрасе

«Для озеленення та обслуговування цієї колії потрібна додаткова техніка. На цей момент у Львові такої немає. Звісно, можна будь-що переробити під зелену колію», — додав очільник Львівавтодору.

Читайте також: Що не так із ремонтом на Личаківській

Нагадаємо, у Львові завершують ремонт вулиці Личаківської, який розпочали торік у березні. Відкрити вулицю для проїзду транспорту планують у серпні, а запустити повноцінний трамвайний рух — у вересні цього року. Наразі тривають роботи неподалік розворотного кільця на Пасічній.

Фото deutsches-architektur-forum.de


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!