Частина УГП переходить у «Голос» Вакарчука

5721 2
Уже затверджені кандидати у мажоритарних округах Львівської області.
Фото: 5 канал

Фото: 5 канал

Учора, 6 червня, відбувся з’їзд Української галицької партії, під час якого політсила офіційно оголосила про співпрацю із партією Святослава Вакарчука «Голос». Відтак, кілька членів УГП мають вийти з партії, щоб висуватись на парламентських виборах від іншої сили. Про це повідомляє прес-служба УГП.

Як раніше зазначив у коментарі Tvoemisto.tv голова політради УГП Роман Лозинський, галицька партія залишається окремим суб’єктом і може виступати лише партнером інших політсил.

Читайте також: Заступник мера, нардеп, підприємець. Хто ще змагатиметься у Львові за місце у Верховній Раді

«У форматі співпраці політсила делегує своїх представників до списку “Голосу” та узгоджує кандидатури в одномандатних виборчих округах Галичини», – ідеться в повідомленні.

Так, на Львівщині від партії «Голос» у мажоритарних округах висуватимуться Наталія Піпа (115 округ), Галина Васильченко (118), Олег Шиба (119), Віталій Андрейко (122), Тарас Чолій (123).

Також під час з’їзду вирішено, що з дружніх до УГП команд від «Голосу» на округах запропонований громадський діяч, співзасновник Студентського Братства Львівщини, підприємець Ярослав Рущишин (117).

Читайте також: Соціологи оприлюднили свіжий рейтинг партій до парламенту

Ще десяток членів УГП подали свої кандидатури до списку «Голосу», що оголосять завтра, 8 червня, на з’їзді партії Святослава Вакарчука у Києві. Переговори між партіями далі тривають.

Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv керівниця виборчого штабу партії «Голос» Юлія Клименко, список формується на конкурсній основі.

«Усі кандидати проходять номінаційний комітет, співбесіду, а також репутаційну перевірку. Мова, передусім, не про публічних людей, а про професіоналів, які знають, вміють і будуть працювати в парламенті з першого дня. У нас є вимоги до кандидатів відповідати закону про люстрацію, закону про запобігання корупції, не мати жодних зв'язків з Росією», – каже Юлія Клименко.

Нагадаємо, позачергові вибори народних депутатів в Україні заплановані на 21 липня цього року.

Олександра Бодняк


Читайте також:
7 Червня, 2019 17:46
Наталя Також під час з’їзду вирішено, що з дружніх до УГП команд від «Голосу» на округах запропонований громадський діяч, співзасновник Студентського Братства Львівщини, підприємець Ярослав Рущишин (117).
поясніть будь ласка, бо щось певно пропустили
7 Червня, 2019 14:03
666 ... партія голосистих ... стільки часу язика в дупі тримали , а наразі для чогось вийняли ... певне , тільки заради-для "пАкрАщити" людям життя , а не користі для-заради ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!