Частина вступників може подавати паперові заяви до вишів. Інструкція

1985 0
Вступникам, які не можуть зареєструватись через розбіжності персональних даних, дозволили подавати паперові заяви.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Міністерство освіти і науки дозволило подавати заяви до вишів у паперовій формі тим вступникам, які не можуть з технічних причин створити електронні кабінети. Відповідний лист МОН  розіслано керівникам усіх вищих навчальних закладів України.

Абітурієнти можуть подати заяву та документи в паперовій формі, якщо в присутності представника приймальної комісії ВНЗ перевірять неможливість створення електронного кабінету. За результатами робочого дня приймальна комісія вишу має надсилати до ДП «Інфоресурс» таблицю встановленого зразка з даними вступників.

«Хочу підкреслити, що можливість подання паперових заяв поширюється лише на тих вступників, які не можуть зареєструвати електронні кабінети через розбіжності персональних даних», – зауважила Міністр освіти i науки України Лілія Гриневич.

Читайте також: Міносвіти випустило пам’ятку на допомогу абітурієнтам

Рішення було ухвалено, насамперед, для того, щоб заяви встигли подати ті вступники, які вже зараз мають проходити творчі конкурси. Адже через запровадження нового програмного забезпечення з посиленими вимогами до ідентифікації вступників наразі трапляються окремі випадки відмови в реєстрації електронних кабінетів, пов’язані з розбіжностями в реєстраційних даних.

Водночас підкреслюємо, що можливість подання паперових заяв поширюється лише на тих вступників, які через певні неспівпавдіння в системі не можуть зареєструвати електронні кабінети. Якщо ж кабінет уже успішно створено, але є проблеми з подачею заяв, необхідно звернутися до сервісу підтримки з питань реєстрації (044) 239-86-18, (095) 281-13-54, (067) 551-24-74, (093) 342-38-63.

Також отримати он-лайн консультацію з проблемних питань можна надіславши повідомлення на адреси: [email protected] та/або [email protected].

Для оперативного оброблення та реагування на Ваші запити просимо використовувати наступну форму звернення:

·        ПІБ (повністю)

·        Дата народження

·        Номер та рік сертифікату

·        Номер атестату

·        Стислий опис проблеми

·        Контактний телефон

Читайте також: Топ-10 вишів за кількістю поданих заяв: Львів – серед лідерів

За інформацією ДП «Інфоресурс», наразі в системі ЄДЕБО уже створено 137 тис. 748 електронних кабінетів вступників. Зареєстровано 563 тис. 463 заяви вступників про допуск до участі в конкурсі, з яких в електронній формі подано 348 тис. 819 заяв.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!