Україна

Частину енерогооб'єктів України перемістять під землю, – Шмигаль

1132 0
Україна посилить захист систем розподілу електроенергії та об’єктів генерації.
Фото умовне

Фото умовне

Україна планує посилити  захист систем розподілу електроенергії та об’єктів генерації. Для цього частину енергооб'єктів забепечать бетонними накриттям, інші – заглиблять під землю. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Ми вже розробили відповідні проєкти захисту енергообʼєктів: від бетонних шелтерів, накриттів до заглиблення під землю, на рівень, достатній, щоб ні дрони, ні ракети не могли пошкодити розподільчу мережу. Цю роботу ми плануємо зробити цього року, готуючись до наступного опалювального сезону», — зазначив він.

Крім цього, в Україні планують вжии технологічних заходів для захисту генеруючих установок на електростанціях. На багатьох станціях, які генерують електрику для великих міст вже встановлені системи протиповітряної оборони.

«Також подбаємо і про безпеку електростанцій. На них уже є системи протиповітряної та протиракетної оборони. Це дало змогу цієї зими захистити їх від російських терористів», — підкреслив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що дефіциту в енергосистемі немає вже два тижні поспіль і наразі не прогнозується. Крім того, знизилось споживання електроенергії.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!