Частину кам’яниці на площі Ринок збираються продати за майже 46 млн гривень

1872 0
Початкова вартість становила 41 млн гривень.
Фото: Варіанти

Фото: Варіанти

Управління комунальної власності ЛМР продає приміщення підвалу, першого поверху та антресолі у кам’яниці на площі Ринок, 37. Відповідні результати торгів опублікували на сайті Prozorro. Sale.

Читайте також: Кам'яницю у центрі Львова продають за 27 млн гривень

Загальна площа приміщень становить 246,9 кв. м. Початкова вартість становила 41 млн гривень, утім на тендер подалась лише одна фірма ТОВ «Дейлор Консалт», яка викупила нежитлові приміщення за майже 46 млн гривень. 

1 травня управління комунальної власності повідомило ТОВ «Дейлор Консалт» про намір укласти договір. Згідно з даними системи Youcontrol, фірма зареєстрована у Полтаві, а її власником є Юрій Пузь. Компанія спеціалізується на оренді й експлуатації майна.

Читайте також: УКУ викупив недобудований конференц-зал позаду податкової у Львові

Нагадаємо, раніше міська рада продала приміщення у кам’яницях на площі Ринок, 40 та 38 та 31.

Довідка

Кам’яниця на площі Ринок, 37 є пам6яткою архітектури національного значення. Історична назва будинку – кам’яниця Ґросваєрська, – походить від прізвища власника будинку, доктора медицини Мартина Ґросваєра (Groswajer), бургомістра Львова з 1648 р. 

У період з кінця XVIII до середини XIX ст. кам’яницю, імовірно, капітально реконструювали, про що свідчить оновлений вистрій фасаду і надбудований 4-й поверх.

У 1985 р. провели ремонтно-реставраційні роботи на рівні партеру і підвальних приміщень та реконструювали інтер’єр.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!