Частину лісопарку біля Пасічної хочуть облаштувати як універсальний простір. Візуалізація

4216 0
Львівські проектанти з ініціативи компанії «Ваш Дім» розробляють концепцію універсального пристосування території для мешканців із влаштуванням пішохідних і велосипедних доріжок, гірок для літнього тюбінгу і зимового спуску на санках, а також «лісової школи» з відкритими лекторіями.

Для частини Винниківського лісопарку з боку вулиці Пасічної розробляють концепцію облаштування «території для всіх». Попередньо тут планують впорядкувати наявну інфраструктуру, а також створити додаткові можливості для відпочинку мешканців. Серед пропозицій – траси для даунхілу, прогулянкові траси, нове освітлення території, відкриті лекторії для дошкільнят і школярів, а також для різних громадських ініціатив екологічного спрямування.

Ініціатором концепції облаштування території виступила компанія «Ваш Дім».

«Ця територія розташована поруч з нашими житловими комплексами – «Пасічний» та «Villa Magnolia». Тож ми звернулися до проектантів із завданням опрацювати можливість облаштування відпочинкової зони поруч. Для нас важливо, щоб мешканці отримувала не тільки найкраще житло у Львові, але і найкращий простір, комфортний для дітей і дорослих», – говорять у компанії.

Тут переконані, що громадські і відпочинкові простори, а також зручна інфраструктура є надважливими для міста. Відтак, передбачаючи ці моменти на рівні проекту житлового комплексу, у компанії хочуть забезпечити мешканцям більше комфорту, ніж просто квадратні метри. 

Читайте також: Двір, де хочеться гуляти. Компанія «Ваш Дім» відкрила безпечне подвір’я без автомобілів

За словами авторів концепції – архітектурного бюро «Карашетський та партнери», – основною ідею було використання території з мінімальним втручанням в наявний природний ландшафт та повне збереження існуючої екосистеми і вже наявних елементів.

«Технічне завдання просте: створення відпочинкових зон для різних категорій – дітей, мам з візочками, старших людей, а також спортивних та activity зон і збереження вже наявних», – каже Ярослав Карашетський.

Читайте також: Перший квартал малоповерхової забудови та подвір’я без авто. У Львові будують новий житловий комплекс

Проектом передбачається облаштування пішохідних доріжок, освітлення території, збереження і маркування велосипедної траси для даунхілу, лісова школа та відкриті лекторії, а також гірок для літнього і зимового катання – літній тюбінг та зимовий спуск для санок, лижні траси.

Остаточна концепція облаштування лісопарку та конкретні елементи, які будуть реалізовувати, спільно визначать мешканці житлового масиву «Пасічний» та компанія «Ваш Дім». Зауважимо, що мешканці активно долучилися до такої ініціативи в Facebook та пропонували свої ідеї, з яких команда фахівців обрала найкращі.

Партнерська публікація

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!