Частину львівського аеропорту таки пропонують для концесії. Деталі

4138 0
Уряд оприлюднив інвестиційний атлас для залучення бізнесу в Україну.
фото: lwo.aero

фото: lwo.aero

Кабмін оприлюднив інвестиційний атлас для потенційних інвесторів, у якому наведений перелік об’єктів, що пропонуються бізнесу, та їхні характеристики.

У Атласі ідеться і про міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького. Нагадаємо, про те, щоб передати державний аеропорт у Львові в концесію, говорять вже не один рік. Зараз в уряді назвали деталі.

Ідеться про передачу в концесію на умовах державно-приватного партнерства не усього комплексу аеропорту, а лише його частин: старого терміналу, готелю, вантажного терміналу та ремонтного ангару.

Читайте також: Як зміниться львівський аеропорт до 2022 року

Зараз, кажуть в уряді, міжнародні консультанти IFC, ЄБРР та E&Y готують техніко-економічне обґрунтування проєкту, що планується реалізувати протягом 2020-2021 років.

У Атласі зазначається, що у 2019 році львівський аеропорт прийняв понад 2,1 млн пасажирів і його пасажиропотік стрімко зростає.

Раніше місто пропонувало взяти львівський аеропорт у концесію, але безкоштовно. Тоді міністр інфраструктури Владислав Криклій сказав, що це невигідно державі, адже аеропорт добре розвивається і приносить прибутки.

Тоді ж директорка міжнародного аеропорту «Львів» Тетяна Романовська виступила категорично проти концесії летовища та його об’єктів.

Нагадаємо, заступниця міського голови Львова з питань житлового господарства та інфраструктури Ірина Маруняк розповіла Tvoemisto.tv, що Укрзалізниця планує віддати в концесію деякі приміщення головного залізничного вокзалу Львова. За словами Ірини Маруняк, місто запропонувало взяти вокзал у комунальну власність, але залізниця відкинула такий варіант. Утім, в інвестиційному атласі головний залізничний вокзал Львова не згадується.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!