Частину вулиці Богдана Хмельницького, від Опришківської до Механічної, відкрили для проїзду

2851 0
Вартість робіт на вулиці – 175,4 млн грн.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Сьогодні зранку для проїзду транспорту відкрили вул. Б. Хмельницького на ділянці від вул. Промислової (Опришківська) до вул. Механічної. Загалом вулицю ремонтуватимуть на ділянці від вул. Промислової до вул. Липинського, повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Сьогодні о 07.00 год відкрили для проїзду вул. Б. Хмельницького на ділянці від вул. Опришківська до вул. Механічна. Залишається ще доробити хідники і велодоріжки, втім автомобілісти вже можуть їздити. На ділянці до вул. Липинського роботи продовжуються», – повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Вулицю Б. Хмельницького закрили на ремонт у травні цього року.

Читайте також: Для проїзду транспорту відкрили частину вулиці Пилипа Орлика

Нагадаємо, що проєкт реконструкції вулиці виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку». За проєктом на вулиці з’являться велосмуги та нове озеленення, а на ключових перехрестях, де авто найчастіше стоять у заторі, реорганізують рух. 

Проїжджу частину вулиці залишать асфальтованою. Вона матиме дві смуги руху по 3,5 м кожна. Третя епізодична смуга з’являтиметься перед перехрестями. 

Саму вісь вулиці змістять таким чином, аби тротуари з обох боків були приблизно однаковими. На широких тротуарах облаштують невеликі громадські простори з лавками, велостійками та парковим освітленням. Уздовж вулиці у міждеревному просторі облаштують кишені для паркування, які замостять бруківкою. Детальніше про проєкт реконструкції вулиці Богдана Хмельницького читайте за посиланням.

Роботи на вулиці виконує ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» за 175,4 млн грн. Всю вулицю, згідно з проєктом і планом виконання робіт, мають завершити до кінця наступного року.

Фото Христини Процак

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!