Частину вулиці Замарстинівської планують відкрити через 2-3 місяці

2126 0
Загалом вулицю планують відкривати для проїзду поступово.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Через 2-3 місяці у Львові збираються відкрити після ремонту частину вулиці Замарстинівської від вул. Липинського до вул. Циганівка. Про це під час виїзного брифінгу повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий, передає прес-служба ЛМР.

Надалі вулицю планують відкривати для проїзду поступово, а 1 грудня — відкрити повністю. Додамо, що компанія «Онур», яка є генпідрядником, має відремонтувати Замарстинівську від Гайдамацької до Торф'яної до кінця серпня, проте на частині вулиці роботи ще не починалися. За словами міського голови Львова Андрія Садового, щодо відрізку вул. Липинського — вул. Торф’яна шукають інженерне рішення, оскільки там є пливун (породи, насичені водою).

Читайте також: Як пропонують реорганізувати рух на площі Франка. 4 варіанти

За інформацією ЛКП «Львівавтодор», на ділянці від буд. №112 до № 94 по вул. Замарстинівській влаштували піщано-щебеневу основу прощею 900 кв. м та бетонну підготовку під дорожнє покриття площею 500 кв. м. Також облаштували вже піщано-щебеневу та асфальто-бетонну основу під плити трамвайних колій площею 312 кв. м та піщано-щебеневу основу під тротуар площею 165 кв. м, змонтували 30 плит трамвайних колій і залили 6 фундаментів з анкерами для опор контактної мережі. Дорога буде вимощена бруківкою та залишиться у тих межах, у яких була до ремонту.

Як уточнили раніше у коментарі Tvoemisto.tv у ЛКП «Львівавтодор», вулиця матиме дві смуги руху. Схему ОДР наразі ще коригують, аби на перехресті з вулицею Липинського трамвай не потрапляв на смугу зустрічного руху. Біля зупинок у міждеревному просторі мають облаштувати кишені для паркування, розраховані на дві припарковані паралельно до вулиці машини. Через аварійність дерев, на Замарстинівській посадять нові низькорослі дерева.

Нагадаємо, вулицю Замарстинівську закрили для проїзду електротранспорту у грудні 2017 року. Взимку торік провели тендер на підрядника, яким стало ТзОВ «Онур Конструкціон». Вартість робіт становить 84,47 млн гривень.

Частину вулиці від Липинського до Східної закрили для проїзду транспорту на початку березня, а наступного дня почали підготовчі ремонтні роботи — зняли дорожнє покриття, демонтували колії та електричні опори. Наприкінці квітня на вулиці зупинили роботи, а проект відправили на доопрацювання через виявлені пливучі ґрунти. 22 лютого на ремонт перекрили ділянку від Східної до Дашкевича. 

Фото прес-служби ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!