Частину Жовківського замку віддадуть в оренду на онлайн-аукціоні

1254 0
Стартова ціна оренди приміщення у будівлі-пам’ятці архітектури становить 2 310 грн.
Фото: spfu.gov.ua

Фото: spfu.gov.ua

Львівська національна галерея мистецтв ім. Бориса Возницького виставила на аукціон з продовження оренди частину приміщень Жовківського замку. Онлайн-торги проведуть 22 лютого. Вартість найму приміщень у будівлі-пам’ятці архітектури стартує від 2 310 грн. Про це повідомляють у Фонді державного майна України.

В оренду пропонують приміщення площею 22,7 кв. м, розташовані у фронтальному корпусі замку. Термін оренди становить 5 років. Зазначається, що приміщення електромережею потужністю 16 кВт, водозабезпеченням, водовідведенням та опаленням, однак потребує капітального ремонту.

Об’єкт можуть використати за будь-яким цільовим призначенням. У Фонді держмайна зауважують, що, оскільки приміщення розташоване у будівлі, яка є пам’яткою архітектури національного значення та перебуває під охороною закону, обов’язковою вимогою для орендаря, якого визначать за результатом аукціону, є дотримання пам’яткоохоронного законодавства та умов спеціального охоронного договору.

Читайте також: У Жовківському замку показали частину експонатів, які раніше були у сховищах

Прийом заявок для участі в аукціоні триває до 20:00 21 лютого.

Нагадаємо, у 2020 році Жовківський замок передали на баланс Львівської галереї мистецтв ім. Бориса Возницького. Торік архітектурна пам’ятка стала однією з п’яти об’єктів, які увійшли до програми «Велика реставрація».

Для довідки

Жовківський замок закладений гетьманом Станіславом Жолкевським у 1594 році. Споруда поєднує два архітектурні стилі ренесанс та бароко. Сучасного вигляду замок набув внаслідок численних перебудов. Найбільш руйнівним для замку було 19 століття.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!