Львівські митці вийшли на акцію підтримки Олега Сенцова. Фото

2418 0
Кримський режисер, якого понад чотири роки утримують у російській в’язниці, оголосив безстрокове голодування.
Фото: Діана Горбань

Фото: Діана Горбань

21 травня львівські художники, культурні менеджери, музиканти та інші митці вийшли на мовчазну акцію протесту до посольства Російської Федерації на підтримку українського політв’язня Олега Сенцова, який чотири роки перебуває у російській тюрмі. Організували акцію з перформансом митці Роберт Саллєр, Денис Струк та Сергій Савченко. 

«Ця справа має бути медійною та на розголосі, бо він голодує не лише за себе, а голодує, за те, щоб звільнили всіх політичних в’язнів, які нині перебувають у в’язницях і є названі терористами. А коли ув’язнений митець, ув’язнене слово і думка — це найгірше, що може статися в цивілізованій державі. Особливо, коли це так цинічно робить Росія», — розповідає учасниця акції, культурна менеджерка Ляна Мицько.

Читайте також: Міжнародний конгрес ПЕН у Львові розпочався з акції на підтримку Олега Сенцова

Організатори повісили банер, розмістили умовні грати з білого паперу та ввімкнули на мобільних телефонах та колонках звук годинника. Загалом до акції #freesentsovTime долучились більше сорока львів’ян.

«Важливо не те, що ми кажемо, а як ми це робимо. Голодування таких людей, які працюють із тонкими матеріями, обійдеться дорого для тих, хто їх ув’язнити. Те, що вдалось зібрати художників, окрім фестивалю чи виставки, це вже важливо», — каже Сергій Савченко, львівський художник та один із організаторів акції.

Сьогодні, в Києві о 9:30 небайдужі учасники й учасниці акції прийдуть до Адміністрації президента, аби вимагати негайних і прозорих дій для звільнення політв’язнів.

Читайте також: Трагічна доля «Тюрми на Лонцького» у Львові. Відеоісторія

Нагадаємо, що 14 травня 2018 року український політв’язень Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення Сенцов називає звільнення усіх українських політв’язнів, утримуваних в РФ і на території Криму. 

Діана Горбань


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!