Чат з терміном зберігання і повідомлення з WhatsApp у Messenger: що чекає на Facebook

2530 0
Соцмережа та інші продукти компанії стануть більш приватними: від платежів до спілкування.
Фото: techno.bigmir.neti

Фото: techno.bigmir.neti

Засновник Facebook Марк Цукерберг розповів про зміни, що очікують соцмережу. Першочергово, каже він, все базуватиметься на приватності.

Зараз, за словами Марка Цукерберга, Facebook нагадує цифровий аналог міської площі, а має перетворитись на цифровий аналог вітальні, аби люди були впевнені, що в їхнє спілкування ніхто не може втрутитись. Зміни, каже директор Facebook, викликані змінами ролі інтернету в житті.

Читайте також: Як перевірити, чи використовував Facebook ваші дані. Інструкція

Серед нововведень, що очікуються у найближчі пару років, передусім є введення наскрізного шифрування у повідомленнях.

«Ніхто, навіть ми, не зможемо дізнатись, чим ви ділитесь у повідомленнях», – каже Марк Цукерберг.

Окрім того, повідомлення матимуть термін зберігання: користувач зможе налаштувати їхнє автоматичне видалення через місяць або рік. Так само він зможе відключити автовидалення.

«Ми не хочемо, щоб те, чим ви ділились колись, могло поранити вас тепер», – каже директор Facebook.

Автоматичне видалення стосуватиметься також іншого контенту соцмережі: фотографій, дописів. Їх також можна буде архівувати.

Читайте також: Журнал дзвінків та sms: які дані про користувачів збирає Facebook

Крім того, компанія планує зробити можливим спілкування користувачів різних продуктів. Тобто з Facebook Messenger можна буде написати у WhatsApp або в Direct Instagram. Також згодом у це «чатування» планують інтегрувати й sms-повідомлення (зараз їх можна інтегрувати в Messenger користувачам Android). Це буде опцією на вибір, каже Марк Цукерберг, тому і надалі усі свої акаунти можна буде тримати окремо і використовувати кожен з різною метою: для спілкування, для бізнесу тощо.

«Наприклад, багато людей, які продають товари, залишають свій номер телефону, щоб покупці могли написати їм у WhatsApp. Але це недобре, бо ви ділитесь номером телефону. Буде краще, якщо ви зможете отримати повідомлення з WhatsApp у Facebook», – каже Марк Цукерберг.

Ще однією глобальною зміною політики конфіденційності Facebook стане те, що компанія не зберігатиме інформацію і не будуватиме дата-центри в країнах, де порушуються права людини або де уряди безпідставно вимагають доступу до особистої інформації громадян.

Читайте також: Як захистити дитину в інтернеті: 11 порад для батьків

«Покладання на такий принцип може призвести до того, що в деяких країнах соцмережа буде заблокована. Але ми не відмовимось від нього», – додає директор Facebook.

Перед тим, як впроваджувати анонсовані зміни, каже Марк Цукерберг, компанія проведе консультації з юристами, урядовцями, бізнесом тощо.

Олександра Бодняк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!