Чай зі смаком зими: 5 рецептів зігріваючого напою

8769 1
Невдовзі львівські вулиці вкриє сніг, а холодна погода вже змушує шукати нові способи зігрітися. У міжнародний день чаю пропонуємо вам 5 зимових рецептів цього напою, з якими буде тепло навіть у морозні дні.
Фото: lady.tochka.net, obzhora.ua, oasiswater.com.ua, roditeli.ua

Фото: lady.tochka.net, obzhora.ua, oasiswater.com.ua, roditeli.ua

Імбирний чай

Імбир тонізує, оздоровлює організм, допомагає боротися із застудою. А ще він покращує травлення.

Інгредієнти: літр води; 3 ч. л. натертий свіжий імбиру; 3 ст. л. меду; щіпка чорного перцю; лимон або апельсин; листя м’яти за бажанням.

Спосіб приготування: Закип’ятити воду, додати тертий імбир і залишити на 2-3 хвилини. Після цього ретельно процідити відвар, перелити в чайник. Додати мед, перець, лимон, м’яту. Пити гарячим.

Непальський масала-чай

Це незвичайний зігріваючий напій на основі чаю та молока, батьківщиною якого є Індія. Його різновид – непальский чай з сіллю, яким монахи пригощають альпіністів, що приїжджають підкоряти Еверест. Він тонізує та зміцнює імунітет.

Інгредієнти: 350 мл молока; 650 мл окропу; щіпка міцного чорного чаю за смаком; по щіпці коріандру, кардамону, гвоздики, кориці, чорного перцю, мускатного горіха, тертого сухого імбиру і солі.

Спосіб приготування: Закип’ятити молоко, долити окоропом до літра. Потім додати чорний чай, коріандр, кардамон, гвоздику, корицю, чорний перець, мускатний горіх, тертий сухий імбир і сіль.

Чай із шипшини з медом

Зимовий чай з шипшини зміцнить імунітет, покращить травлення та навіть знизить рівень холестерину в крові.

Інгредієнти: 250 мл гарячої води4 30 гр. плодів шипшини; 1 ст. л. меду; 1-2 ч. л. лимонного соку.

Спосіб приготування: Подрібнити сушені плоди шипшини, залити їх окропом і варити 15 хвилин, ще 10-15 хвилин настоювати. Потім процідити відвар, додати сік лимона і мед.

Марокканський чай

Цей чай з теплої країни можна пити як холодним, так і гарячим. А корисні властивості меду додають йому протизастудну дію.

Інгредієнти: 500 мл. води, дві кориці в паличках; 3-4 гілочки гвоздики; цедра 1 апельсина; цедра 1 лимона або лайма, 3 невеликих скибочки сушеного імбиру; 1 лайм; трохи м’яти; 3 ч. л. чорного чаю.

Спосіб приготування: Цедру з лимона та апельсина порізати соломкою. Пом’яти м’яту в руках чи ступці. У чайник покласти дві палички кориці, додати гвоздику, подрібнену цедру, нарізаний лимон і лайм, імбир, м’яту і чай, залити все окропом. Підсолоджувати напій медом.

Зелений чай із медом

Такий чай активізує кровообіг, допомагає зігрітися й втримати тепло. А якщо його випити перед виходом на вулицю, то холод не загрожуватиме.

Інгредієнти: вода, зелений чай, трохи лимона та меду, імбир або малинове варення за смаком.

Спосіб приготування: Заварити звичайний зелений чай, додати лимон і мед. Інші інгредієнти – для підсилення зігрівального ефекту.

Джерела: ukrhealth.net, vidpoviday.com, pustunchik.ua.

Опублікувала Яна Гончарова


Читайте також:
16 Грудня, 2015 14:35
Михайло "щіпка" чорного перцю? Ви це серйозно?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!