Про нову безпекову допомогу Україні оголосили 20 країн, – глава Пентагону

1244 0
Кілька країн оголосили про передачу критично необхідних артилерійських систем та боєприпасів.
фото: слово і діло

фото: слово і діло

Про нові пакети безпекової допомоги для України, включно з передачею критично необхідних артилерійських систем і боєприпасів, оголосили 20 країн. Багато країн нададуть критично необхідне артилерійське озброєння, танки та іншу бронетехніку. Інші запропонували навчання українських військових та модернізацію їхніх військових систем. Зокрема, Чехія передала Україні бойові гелікоптери, танки та ракетні системи для боротьби з російським вторгненням. Про це на брифінгу повідомив глава Пентагону Ллойд Остін після другої зустрічі Контактної групи з оборони України, повідомляє Європейська правда.

Читайте також: Сенат США схвалив для України 40 млрд доларів допомоги

За словами Ллойда Остіна, кілька країн оголосили про передачу критично необхідних артилерійських систем та боєприпасів, включаючи Італію, Грецію, Норвегію та Польщу.

«Також хочу відзначити провідну роль Великої Британії, яка допомагає координувати військову допомогу, та величезну кількість британської військової допомоги, яка продовжує вступати до України», – зазначив він.

Напередодні Остін повідомив, що Данія передасть Україні протикорабельні ракети Harpoon і пускові установки для них.

Чехія стала першою країною, яка поставила Україні танки – радянські Т-72, ​​а також бойові машини піхоти БМП-1, які перебувають у її чинних резервах.

Допомогу у вигляді протикорабельних ракет «Harpoon» та пускові установки для них передасть Данія.

Нагадаємо, у США ухвалили закон про ленд-ліз для України. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак повідомляє, що закон про ленд-ліз надає можливість значно прискорити постачання озброєння, транспорту, продовольства та допомоги Україні зі США. Така допомога дозволить українцям вибити російську армію з української території.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!